Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tør ikke gå til fodbold

Hej!

Jeg har i lang tid nu

gerne ville gå til fodbold,

men jeg tør ikke.

Der er allerede to piger fra min klasse

der går til det,

men de er bare bedstevenner,

og den ene har været lidt tarvelig

overfor mig.

Så hvis jeg starter

kommer jeg jo til at være helt alene,

og da jeg er MEGET genert

og ikke tør snakke med nye mennesker,

er det rigtig svært.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej<3

Hvis jeg må give et råd så bar kast dig ud i det få nye venner snak med dem ved godt du genert det skal der også være plads til men du ville aldrig være alene hvis du tror på dig selv det lover jeg.

  • :), Pige, 14 år

Hej pige på 13.

Da jeg var lidt yngre end dig, startede jeg også til fodbold.
Jeg kendte slet ikke nogle af dem der gik til det og var ret nervøs.
Men bare efter den første dag havde jeg allerede fået mange nye venner.
Jeg var også meget genert og snakkede sjældent til andre, men pigerne fra fodbold holdet var virkeligt søde og kom selv hen til mig.
Det er heller ikke nødvendigt at være bedste venner med alle ens holdkammerater til at starte med, for jo længere tid i træner sammen, jo tættere ville i blive. Så selv hvis du ikke for venner med det samme, så skal det nok komme efter noget tid. Det med at lave noget man går op i, sammen med andre der går op i det samme, kan virkeligt skabe gode venskaber.
Du lyder som en sød og fornuftig pige og jeg vil væde med, at det er der også andre der syntes!
Du kunne også prøve at snakke med nogle af dine venner og hører om de også godt kunne tænke sig at starte? Så ville i være flere om at skulle starte og så er det måske ikke så nervepirrende.
Selvom du måske ikke er bedste venner med de to piger som allerede går til det, kan det jo være at i kan blive tættere, eftersom i har en ny ting tilfældes.

Jeg ønsker dig held og lykke, også håber jeg at du kunne bruge mit svar til noget og tager modet til dig og starter til fodbold.

K.H

  • X, Pige, 16 år

Jeg tror bare du skal kaste dig ud i det.
Min erfaring er, at der ikke er så mange kliker på et fodboldhold som i en klasse. Træneren er ofte også god til at involvere alle.
Det er vigtigt at huske på at fodbold er en holdsport, så der er brug for alle på holdet for at det kan lykkes at score mål. Hvis ikke man spiller som et hold, vinder man heller ikke kampene.
Så jeg synes bare du skal springe ud i det, du kan altid stoppe igen hvis det ikke lige er dig❤️

  • S, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat