Brev

syge dom i familen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år😁.
Jeg synes du skal prøve at snakke med din nogle om det, det kan jo være din mor, far, lærer eller en helt 4. Nogle gange hjælper det at få snakket om sine bekymringer😉.
Du kan også prøve at sætte dig lidt ind i hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude og din mor besvimer, mens du er alene med hende😊🥑.
Håber du kunne bruge mit svar💜
Hilsen pigen som gerne vil hjælpe

  • Pigen der prøver at hjælpe, Pige, 13 år

Hej, pige 13 år.

Jeg er ked af at høre, at din mor har epilepsi. Det kan jeg godt forstå, at du bliver stresset af. Det er virkelig ikke sjovt at være i skole, og så få at vide, at ens mor er faldet om.

– Jeg ved ikke om du allerede har gjort det, men ellers vil jeg råde dig til at sætte dig ind i, hvad epilepsi er. Hvorfor får man det, hvad tager din mor af medicin for at behandle det, hvad skal du gøre hvis du er sammen med hende og hun falder om? Jeg tror at meget af din frygt kommer fra uvished, og jeg tror at det hele bliver lidt mindre skræmmende, jo mere du ved om det.

Ellers så tag en snak med din mor om det. Fortæl hende at du går og bekymrer dig om hende, og at du gerne vil vide lidt mere om hendes epilepsi.

Vigtigst af alt, så sørg for at i har en plan for hvad du skal gøre, hvis du er sammen med din mor, og hun får et anfald. Skal du ligge hende på en bestemt måde, skal du holde hendes hoved, hvem skal du ringe til, skal du give hende noget medicin.

Håber det kan hjælpe lidt.

  • Michel, Dreng, 16 år

Hej,

Jeg forstår og relaterer til din bekymring. Du er ikke alene!
Min storesøster er ramt af diabetes. Jeg har haft nogle uhyggelige oplevelser med det.

Snak med en lærer eller din mor, om din bekymring og hvordan du kan hjælpe, hvis du ender i den situation. ❤️

  • Sarah T, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat