Brev

sove hos mine forældrer

hej alle jeg er en pige på 13 år og jeg har virkelig svært ved at sove i min egen seng om natten.

 

det startede med at jeg en aften ikke kunne sove så jeg løb op til mine forældre og sov imellem dem. det udviklede sig til at jeg ikke kunne sove nede hos mig selv overhovedet og at jeg ikke kan sove hos veninder.

 

mit sociale liv bliver mindre og mindre og jeg for færre og færre venner da jeg ikke kan sove/være uden mine forældre i længere tid.
jeg går i AKT på min skole og for snakket med min lærer om ting, men den her ting bliver aldrig nævnt da jeg gang på gang udskyder det i mit hovede.

 

jeg tør ikke at sige det fordi jeg er bange for at det kommer til at se mig som et lille pattebarn.

og det betyder meget for mig at de ser mig som en sej sjov og sporty pige. da jeg går meget op i sådan noget.
 

jeg ville bare gerne have det Anonymt ud og snakke med nogen om det (ved godt det er tåbeligt, men håber der er nogen der har samme problem så de kan hjælpe)

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Heej.

Det er ikke tåbeligt, synes det flot at du tør skrive et brev.

Det kan være rigtig svært at løsrive sig fra sine forældre. Men det er en ret vigtig ting at gøre… Det lyder som om der ligger meget i det at være væk fra dine forældre? Og det ikke kun er sovningen der er et problem?
Jeg synes ikke du skal udskyde det her emne meget mere til AKT… Jeg synes du skal få det skrevet ned på et papir og give til din AKT lærer?
Dine forældre skal måske også have et brev hvor de hjælper dig til at sove i din egen seng? DU KAN GODT!! :’)
Ja du skal have lidt hjælp fra de voksne, sådan så du kan få nogle succes oplevelser med at være uden dine forældre. (Små skridt er bedre end ingen skridt).
Håber du får mod på at snakke med en voksen og acceptere at du skal have lidt hjælp til dit problem. Det skal nok blive bedre! Det tror jeg på.
Håber du kan bruge mit råd. Kram

  • Anonymous, 17 år

Hejsa 🙂
Jeg er en dreng på 15 og, siden jeg har oplevet (på en måde) det samme som dig, vil jeg da godt hjælpe dig lidt, så jeg håper du kan bruge mine råd

Du skriver at du er bange for at blive set på som et “pattebarn” og først vil jeg sige at det er meget forståligt, da vi lever i et samfund som er meget barsk, især i din alder, men ikke desto mindre er det stadig normalt at sove hos sine forældre, også i din alder, hvordan ved jeg det? Jo en af mine venner fortaldte at han først stoppede med at sove hos hans forældre et par dage efter han fyldte 14… Og husk, 13 år er jo stadig en ung alder, så jeg er sikker på at du vokser fra det, når du bliver ældrere.

Men som du skriver, så bliver dit sociale liv mindre så du vil gerne stoppe med at sove hos dine forældre? Jeg har måske lid ideer, ser du jeg stoppet med at sove hos mine forældre da jeg var rundt 8-10 år, og jeg blev så tvunget til det, jeg var bare så ked af det. Men mine forældre hjalp mig så til at få det overstået. For eksempel sov min mor i min seng indtil jeg så faldt i søvn og så gik hun tilbage i sin egen seng. Måske kunne i lave en aftale med det? Så at du efter hånden bliver vant til at sove der
En anden ting du måske kan gøre er at hvile dig i dine forældres seng, altså ved din senge tid går du ind til dem og bare ligger dig lidt, måske en 20 minutters tid eller hvad du nu har brug for og så går tilbage til din egen seng.
Ellers er jeg sikker på du kan finde på noget 🙂

Og her til sidst vil jeg lige give dig et råd som virker for mig og som har i snart 3 år. Vi har vel alle nogle natte hvor vi vågner op efter et maridt eller onde tanker, og så har svært bed at falde til ro igen, men mit råd er at lytte til ASMR. Jeg ved ikke om du ved hvad det er, men det korte af det lange er at det er afslappene lyde der, ja som sagt afslapper. Hver gang jeg skal til at sove lytter jeg lidt til nogle bestemte YouTube vidoer med ASMR. For eksempel en der hedder “Fald i søvn | ASMR | Stress af med DR3” i den video er der en pige der viser dig med en meget afslappene hviskene stemme hvordan du falder i søvn og så derefter læser lidt for dig, måske kunne du bruge 20 minutter på det hver gang du skal sove?

Det var lidt af mine råd, jeg ønsker dig held og lykke og en kæmpe krammer her fra 😉
-WeKeepThisLoveInAPhotograph

  • WeKeepThisLoveInAPhotograph, Dreng, 15 år

Det er da ikke spor tåbeligt ellers var jeg tåbelig men det synes mine venner ikke jeg har prøvet det samme som dig og er i forvejen det man nok nærmere vil beskrive som en kæmpe nørd men mine venner kan stadig godt lide mig og synes at jeg er rimelig sej. Så mit bedste råd ville nok være at sige det i stedet for udskyde det i dit hoved måske er det ikke så slemt som du tror

  • Anonym rådgiver, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat