Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sorg og onani

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde,
Jeg har selv mistet min mor for nogle år siden, og i starten havde jeg det virkelig også svært, fordi det skete omkring samme tid, som jeg fik en kæreste. Så det var rigtig svært for mig, at have sex med ham, fordi jeg var bange for at min mor så med oppe fra himlen. Den tanke brød jeg mig slet ikke om, for min mor skulle ikke følge med i, at vi havde sex med hinanden. Ligesom når jeg onanerer, så skal hun altså hellere ikke kigge med.

Det som hjalp for mig, var faktisk at jeg siger højt: “Mor gider du godt gå ud!”. Jeg tror det er fordi det er noget psykisk, og det at sige det højt hjælper. Hvis du ikke føler noget hjælper. Vil jeg anbefale du opsøger en psykolog. For så kan det godt være, der ligger noget dybere begravet i dig psykisk, som skal undersøges. Du skal igennem egen læge først, og da du ikke er fyldt 15 år, vil du skulle have en værge eller forældre med.

Hvis jeg var dig, ville jeg nok sige noget i stil med: “Jeg har det ikke godt, når jeg er alene føler jeg mig overvåget af min mor. Jeg føler hun ser ned på mig, og dømmer mig. Det bryder jeg mig ikke om, jeg har brug for professionel hjælp, måske en børnepsykolog, vær sød at tag det her alvorligt, for jeg mener det!”

Hvis en voksen i familien ikke vil lytte, så prøv en lærer i skolen du stoler på. Så kan han eller hun, måske tag fat i personen som har ansvaret for dig.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig 😊

Knus og Kram ❤️❤️❤️

  • A, Pige, 22 år

Hej pige 12 år

Det er helt i orden, at onanere. Da din mor var ung onanerede hun nok også, og det er helt naturligt.

Håber det hjalp

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat