Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søvn og angst

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13.

Jeg har været igennem noget lignende, jeg havde en frygtelig angst for at kaste op så hver nat vågnede jeg op med et forfærdeligt angstanfald og skreg. Jeg kunne ikke trække vejret og sad bare og holdt om mine knæ og vuggede frem og tilbage. Det blev så slemt at min far altid sov på mit værelse, men det hjalp ikke ordentligt.

Så mine forældre meldte mig til en psykolog. Det er en af de bedste beslutninger de har taget. Det hjælper helt vildt at bare vide at du har en som vil sidde og lytte til dig i timer hvis du vil det. Vi lavede øvelser og snakkede.

Det hjalp og jeg har det idag meget bedre. Jeg vil råde dig til at snakke med dine forældre helt ærligt. Fortæl dem hvor slemt det er og at du gerne vil blive meldt til en psykolog. Du skal ikke holde dig tilbage, du skal være helt ærlig omkring hvor slemt det er så de virkelig forstår.

Men husk! Et angstanfald varer ikke evigt, selvom det er helt forfærdeligt, så går det altid over.

Held og lykke.

  • Bdnsn, Pige, 16 år

Hej pige 13 år
Jeg kender det godt selv har selv angst og søvn problemer. Prøv evt vejrtræknings øvelser eller måske sæt noget musik på når du får angst anfald evt også psykolog. I forhold til dine søvn problemer så prøv måske at gå til lægen med det og så kan du måske få nogle sove piller. Hvis du ikke kan/må få sove piller, så prøv evt godnat te fra en helse butik, det virker også ret godt.

Håber at du kunne bruge dette til noget
Hilsen dreng med angst og søvnproblemer

  • Hjælperen, Dreng, 14 år

snak med en voksen du stoler på det er ikke sundt og holde sig vågen i så lang tid og hvis du kan burde du forklare det til dine forældre du har svært ved og falde i søvn ved ikke med det angstanfald med det lyder slemt du burde prøve og tage fat i en person du stoler på helst en voksen fordi det vigtig med søvn og det godt for dit helbred

  • anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat