Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Social angst

Hej jeg er en pige på 11 år

Jeg har meget social angst.

Jeg har svært hved de mindeste ting i mine hverdage

fx at købe ind , køre i bus eller gå i skole

Er det unormalt???

Og hvorfor kan jeg ikke være som de ander?

Kan i hjælp mig?

Kh pigen på 11 år

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde, du kan blive testet for angst ved en læge med en voksen hvis du har brug for det, det kan også være en frygt, måske hvis det en frygt kan du prøve at overvende den med at fx at gøre det som du måske ikke kan lide, fx køre i bus alene eller med en veninde/ven eller gå lidt alene rundt i et supermarked med din mor/far ❤️

  • Sofia som hjælper alle!🫶🏼, Pige, 12 år

det er helt nomalt min mor har det det kan hjælpe med at træke varet dypt in og ud du kan tale med din mor og måske kunne blive hjæme skoled

  • marissa, Pige, 11 år

Hej.
Jeg har det på samme måde.
En ting der kan hjælpe er, at prøve at give sig selv små udfordringer. Prøv at tænk over hvad der er svært og prøv at kaste dig ud i det. Du kan starte med det der er mindst svært for dig. Men det vigtigste er at du ikke flygter fra det der er svært, da det kun vil gøre det værre. Jeg ved godt selv at det ikke er `bare lige´ at kaste sig ud i noget af det man har svært ved, men det hjælper ikke bare at undgå det der er svært. Det vil kun gøre det sværere.

Det vil også være en god ide at snakke med nogle om det, så de kan hjælpe dig. Det kan fx være en af dine forældre, en lære eller en anden du er tryg ved.

Der findes også forskellige slags behandling. Man kan snakke med en psykolog.
Man kan også komme ud til en der kan hypnotisere en (jeg ved godt det lyder mærkeligt). Men hvis det er noget man virkelig gerne vil så kan det godt hjælpe. Du kan fx prøve at søge på hypnoseterapi, og blive lidt klogere på det.
Jeg har selv prøvet det, men det hjalp desværre ikke mig da jeg ikke var nok åben overfor det. Så hvis man vil prøve det er det vigtigt at være åben overfor det.
Håber det kan hjælpe.

  • En der vil hjælpe, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat