Brev

Skoletandlæge

Hver gang jeg er til tandlægen

er det altid på en anden skole

Jeg skal altid selv finde en måde

at komme derhen på

Det er ikke selve problemet

Problemet er

at jeg føler mig pinligt berørt

over at skulle gå i gennem en anden skole,

hvor jeg kender 20% af dem

Det er altid mega pinligt

og er bange for at se nogle jeg kender

Hvad kan jeg gøre

Plsss hjælp

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 14 år. jeg skal selv over på en anden skole for at tage til tandlægen, jeg kender ikke nogle selv derovre. men hvis du nu møder en som du kender så kan du sige hej og bare gå videre, ellers så ignorere jeg bare børnene på skolen, håber at det hjælper.
VH. Hjælperen

  • Hjælperen, Dreng, 13 år

Hey pige på 14.
Jeg kan selv huske tilbage da jeg også skulle til tandlægen på en anden skole og skulle igennem “privatskolen” som den hed.
Det du skal gøre er jo bare at sige hej til dem du kender hvis du går forbi dem, for smil det smitter og så vil de huske dig for du altid smiler når man møder dig. For de er nok ligeså nervøse som dig hvis du ser dem. Og hvis du bare bryder muren med et “hej” så bliver de sikkert helt overrasket, og så husker de dig som hende der smilte til dem.
Lige så snart du har gjort det første gang, så bryder du automatisk muren med at synes det pinligt. Har selv prøvet det.

Håber det hjælper på dit spørgsmål.

God weekend

  • Odense, Dreng, 20 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat