Brev

Rygning og forældre!

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Syntes du skulle tage en snak med dem, hvis du virkelig syntes det er træls. Også bare være et godt forbillede når du bliver ældre, bare lad være med at ryge. Også kan det være dine forældre forstår at du ikke kan lide det. Måske kunne du tage over til en veninde tit, eller byg en hule så du kan være alene

  • Dina, Pige, 13 år

Jeg havde det samme problem med min far og det jeg gjorder som jeg også synes du skal gøre er at prøv at snakke med dem med en alvorligt stemme og jeg ved godt at det nogen gange ikke hjælper men! Ik giv op bliv ved og ved!

  • Anonym, Pige, 13 år

Hey!
Jeg kender godt det med forældre og rygning, heldigvis stoppede mine forældre for 2 år siden. Jeg kan huske at jeg ytrede mig meget, om at jeg syntes det var en dårlig ide. Og du skal jo huske på, at det vigtigste for dine forældre er jo dig! Så jeg syntes det er vigtigt at du giver udtryk for hvordan du har det.

Jeg har faktisk regnet på det, og jeg har fundet ud af min far har brugt omkring 38.000 kr. på cigaretter. Så jeg fortalte ham at hver gang han enligt ville havet røget noget, så skulle han bare lægge pengene til siden, og så spare de 38.000. Og så så bruge pengene til noget andet som f.eks. en rejse eller noget. Det kunne du jo også fortælle dine forældre.

Men i hvert fald held og lykke med det 🙂
-Mvh Mavsemoseren

  • Mavsemoseren :-), Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat