Gratis

anonymt

24/7

Brev

Puberteten

Hej jeg er en piger og jeg er 11år.

jeg føler jeg er den eneste i klassen der er kommet i puberteten.

og jeg For en mærkelig følelse når vi til idræt sammen

og skal i bad sammen.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 😀 Jeg kender godt den følelse! Keg har faktisk haft det lidt omvendt. Men jeg tror ikke, at de ser det som en underlig ting. Hvis de kommentere på det er de nok misundelige. Men hvis de ikke komentere tænker de nok bare, at det er helt naturligt og normalt 🙂

  • ikke dit rigtige navn eller email, Dreng, 13 år

Hej du! Det forstår jeg super godt. Jeg kan huske at dengang jeg var på din alder synes jeg også det var lidt svært med idræt.. det med at skulle være nøgen og enten være den første , sidste eller noget helt trejde i puberteten. Jeg forstår dig så godt … jeg er selv en pige som måske kom tideligt i puberteten… jeg barbere mig bare nu… og .. tager p piller… fordi at jeg nemlig kan synes menstruation er lidt træls og alt muligt andet man kan få. Det er så naturligt at komme i puberteten i din alder og jeg tror det er blevet sådan en ting at være ked af sin krop og have svært ved at gå i bad sammen.. det synes jeg også det var. Jeg var meget ked af mine bryster også fx men jeg har faktisk lært at blive endnu mere glad efter jeg fandt min søde kæreste…. han er nemlig super duper dejlig. Du er god nok min ven!

  • V, Pige, 20 år

Hej pige på 13, det er meget forskelligt hvordan og hvornår man kommer i puberteten, nogle kommer det alleredde i 9 års alderen, nogle først i 15 prs alderen, mange kommer i puberteten som tidlige 12 årige, men endelig er det ikke rigtig noget der er mere normalt end andet, og det er helt okay at være i puberteten som 11 årig, puberteten er forskellig for alle, pubertet er jo også mange ting, fysiks er det jo både bumser, bryster og bagdele, og psykisk er der jo mange humør svingninger, og man bliver sur, så måske har nogle af de andre piger har nogle af ting, men du ikke har lagt mærke til det eller de prøver at skjule det, jeg kan godt forstår at du føler dug alene, men det sker snart for dem også, og en skal jo være den første, og se det på den lyse side, måske skal du ikke bruge ligeså mange teenager år på det og er meget mere moden så:)

  • S, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat