Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har jeg forhudsforsnævring?

Hej.

Jeg er en dreng på 12 år.

Jeg synes ikke at jeg kan trekke min forhud helt tilbage.

Altså ned under penishoved.

Der sidder det dier stykke hud,

der bliver lidt ømt

når jeg trækker forhuden ned under penishoved.

Jeg ved der er noget der hedder forhudsforsnævring.

Jeg ved ikke hvor langt ned min forhud skal kunne komme.

Eller løsner det sig på et tidspunkt?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

vent et år til et halvt og så se fordi at så skal du omskæres det er mit råd og tro mig det bliver bedre vis du bliver omskæret

  • M, Dreng, 14 år

Kære 12-årige dreng,

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret over, at du ikke kan trække din forhud helt tilbage. Det kan være en ubehagelig oplevelse at føle, at noget er galt med ens krop.

Jeg har selv oplevet at have problemer med at trække min forhud tilbage, og det var en meget forvirrende og angstprovokerende tid for mig. Men jeg vil gerne forsikre dig om, at dette er et meget almindeligt problem, og der er hjælp at få.

Det er muligt, at du lider af forhudsforsnævring, som du nævner. Det betyder, at åbningen af din forhud er for lille, og at det kan gøre ondt eller føles ømt, når du forsøger at trække den tilbage. Det er ikke ualmindeligt, at forhuden kan være stram i starten, men det er vigtigt at tale med din læge om det for at sikre, at der ikke er andre sundhedsproblemer involveret.

Løsningen på forhudsforsnævring kan variere fra person til person. Nogle gange kan forhuden løsne sig naturligt, (Det var også det, der skete for mig) mens andre kan have brug for medicinsk behandling eller en mindre operation for at afhjælpe problemet. Det er vigtigt, at du taler med en voksen, såsom din læge eller forældre, så de kan hjælpe dig med at finde den rette behandling.

Du skal også huske på, at lægen har set mange penisser før og kun ønsker at hjælpe dig. Det samme gælder for din mor og far – de ønsker kun det bedste for dig og vil gerne hjælpe dig med at få styr på din forhud. Det kan være svært at tale om sådan noget, men det er vigtigt at huske på, at der ikke er noget at skamme sig over. Din krop er helt normal, og det er vigtigt at tage sig af den på den rigtige måde.

Alt i alt vil gerne opfordre dig til ikke at føle dig flov eller skamfuld over dette. Det er en almindelig og helt normal del af den mandlige krop. Husk, at det er vigtigt at tage vare på vores kroppe, og at der altid er hjælp at få, hvis noget føles forkert eller ubehageligt.

Jeg håber, at dette kan give dig lidt ro i sindet, og at du vil tale med en voksen om dine bekymringer og mulige behandlingsmuligheder.

De bedste hilsner,

Den Venlige Sjæl

  • Den Venlige Sjæl, Dreng, 16 år

Jeg kan godt forstå at det ikke er sjovt for jeg har selv været igennem dit problem. Jeg blev omskåret for 3 måneder siden og hvor er jeg glad for at jeg har fået gjort noget ved det.

  • Oscar, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat