Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange og overtænker?

Hejsa, et bange for alt over overtænker alt!!

Er bare bange for at lave morgenmotion med min årgang,

eller nær jeg skal fremlægge

eller når jeg skal blive taget billeder af?

Overtænker allerede hvad vi skal efter sommerferie?

Har snakket med mine veninder,

og de siger bare jeg altid er god og aldrig ked af det?:(

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg overtænker selv rigtig meget. Men jeg ved at det skal nok gå!! Der gør det altid, du skal ikke være bange. Jeg har det også virkeligt dårligt med at skulle fremlægge men jeg har snakket med mine lærte osv. og lavet aftaler med dem.

Grunden til at dine veninder siger der kan være fordi at du aldrig viser den nervøse side af dig? Men det skal nok blive bedre.
Eftersom du er 13 tror jeg du skal i 8. Eller 7. Jeg skal starte i 9.
8./7. Er to fantastiske skoleår hvor man lærer meget om sig selv og sine venner så du skal kun glæde dig!!! Jeg håber alt godt kommer din vej.
Hilsen Ida 15 år

  • Ida, Pige, 15 år

Hej, jeg kender godt det med at overtænke vildt meget. Og det er sygt belastende, nogle gange ,føler jeg i hvert fald, at jeg ikke kan komme ud af det. Jeg har en Veninde der også overtænker en hel del, hvor jeg ka huske hun sagde det til mig, og jeg kunne ikke sige andet end at jeg forstod hende. Men er man der hvor man overtænker alt det ofte svært at komme ud af. Og så er det svært at lytte til andres råd om at det ikke er noget, du ikke skal være bange, der sker jo ikke noget osv. Jeg er fuldkommen enig med hvad Ida siger, fordi for det meste sker der jo ikke noget. Det er bare ofte svært at sige til sig selv. Jeg har aldrig været bange for at fremlægge, så det kan jeg ikke hjælpe dig så meget med, men jeg ved hvordan det er at overtænke en fremlæggelse til mere end det er. Både før og efter jeg har haft fremlagt.
Nogle gange kan en så lille ting blive utroligt stor hvis man overtænker det. Hvis det bliver for meget for dig så fortæl det til dine venner til dine forældre en lærer du er tryg ved. bare nogen, fordi jeg har af erfaringer fundet ud af at det kan gå virkeligt virkeligt galt hvis man lader det stå til. Så få hjælp, noget der har hjulpet mig, er at flytte sig fra rummet, prøve at tænke på noget andet, snakke med nogen. Finde ud af om der er nogle ting du altid overtænker, og fokuser på hvorfor det lige er det du overtænker.
Jeg er ved at gå ud af niende klasse og som ida siger så finder du ud af så meget om dig selv i syvende, ottende, niende klasse, og om andre. jeg syntes det har været nogle af de bedste år af mit liv men os nogle af de hårdeste, for der er så meget du skal forholde dig til. Det er noget du er nødt til at forberede dig selv på.
Men ja, mit råd er at snakke med nogen om det og få nogle redskaber så du kan komme ud af at overtænke alt og intet.

Hilsen pige 16 år (beklager det blev langt)

  • M, Pige, 16 år

Hejsa!
Jeg har lært en regel eller to som har hjulpet mig meget
Hvis du har et “proplem”
– kan du gøre noget ved problemet foran dig?

Nej- hvis du ikke kan gøre noget ved problemet, så skal du ikke tænke over det og huske tingene vil falde naturligt på hver sin plads

Ja- intet at bekymre sig om, tænk på hvordan du kan effektivt håndtere problemet og orden det.
Men hvis du snakker om andre ting

1. Husk på, ingen kommer til at huske det om 10 år

2.lad vær med at tænk på hvilke ting kan gå dårligt, men tænk på hvilke ting kan gå godt

3.lad vær med at tænk på hvad der skete engang, tænk på nutid

Det kan være svært at huske og endnu sværer sagt en gjort. Men bare at huske dig slev på det gør en forskel

  • Silk0967, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat