Brev

Overtænker

Hej er en pige på 16 år, som har problemer med at sove fordi jeg tænker for meget, over problemer med min familie og mig selv.

Min mor bor i et andet land, hvilket jeg tænker over en del, er bange for at hun ikke vil tilbage eller at hun for et nej til at komme til Danmark. Jeg er bange for at der sker noget med hende eller noget.

Jeg tænker også en del over mig selv, om at jeg er en dårlig søster og at ingen kan lide mig. Jeg snakker ikke med nogen om mine problemer, fordi jeg ikke vil have at folk skal bekymre sig, og tænke at jeg er et barn med problemer som skal have seriøst hjælp. Jeg har det svært med at sove pga. det

Ved godt at det er svært at kunne svare på eller hjælpe med, men ville bare se om man kunne gøre noget ved det.

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig

Du kunne måske -inden du gik i seng-lægge en notesbog på dit natbord eller noget. hvis du så ikke kan sove, så tag din notesbog frem og lave et mindmap. Ikk’ bekymre dig om hvordan det ser ud, bare skriv skriv skriv sæt alle dine tanker ned på papiret, og prøv så at sove igen. Du kan bare tage den frem så meget som du vil.
Håber mit råd hjælper:)

  • hjælperen, Pige, 13 år

Hej pige på 16, sindssygt sejt, at du skriver herind!

Jeg ville starte med at snakke med nogle om det. Det kan være svært, men det hjælper virkelig at få sat ord på sine følelser, selvom det kan være svært, for ellers sidder det bare inde i hovedet på en, og bliver til et større og større problem. Du kan tale med en tæt, ven, familie eller andet, er sikker på at de vil lytte til dig, og prøve og hjælpe dig.

Et andet råd kunne være, at du når du skal sove, prøver at glemme det, det kan være sindssygt svært, det ved jeg godt, kender det godt, men prøv hver gang en tanke er på vej og bare sig “passer” og så tænke på noget andet, for man kan alligevel ikke gøre noget, når man skal til og sove 🙁

Håber det hjælper dig, og hvis du ikke har nogen du vil snakke med, kan du altid snakke med BørneTelefonen 😀

Kh Q 🙂

  • Q, Pige, 14 år

hej.
jeg har også selv de problemer og kan aldrig sove og bliver tit hjemme fra skole fordi jeg tænker for meget over ting om familie og venner osv…
men jeg syntes at du skal fks have en bog til at skrive dine svære ting ned i eller have en ting eller bamse og sige tingene til selvom det virker ret åndsvagt. men det der hjælper mest for mig er at græde ud og tænke det hele igennem og så bare lukke øjnene og sige til mig selv at jeg er god nok og det hele nok skal gå.

hvis det ikke hjælper skal du nok gå til en voksen/familie medlem og sige dine problemer til dem.
håber det kunne hjælpe lidt…

hilsen en pige på 11

  • pige på 11, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat