Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ordblind

Hej jeg hedder X

og er blivet testet for ordblind

og det var nekativ og det var 2 år siden

og nu tror jeg er blivet ordblind

og tør ikke og sige det til mine forældre

hvad skal jeg gøre?

Venlig hilsen X

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv ordblind og blev først testet i 8. klasse. Der er ikke noget galt i at være ordblind. Jeg er sikker på dine forældre ikke har noget imod det.

Jeg går også i klasse med en som blev testet i 6 klasse, men blev ikke fundet ordblind, men blev så testet i 8. klasse og fandt ud af han var ordblind. Det bliver ikke altid fundet ved første test.
Hvis du mistænker at du er ordblind, synes jeg du skal nævne det til din lærer, det er dem der kan få dig testet igen.

  • JJ, Pige, 15 år

Hej x, jeg går i klasse med en som er ordblind og det går alle rigtig meget på i. Jeg synes at hvis dine lærer ikke ved det kunne du måske først sige det til dem så de kunne hjælpe dig lidt og så måske kunne de hjælpe dig med at sige det til dine forældre. Du kunne også sige det til dine venner og så kunne de måske hjælpe dig. Hvis du slet ikke vil sige det til nogen i person først kunne du måske skrive en besked eller et brev til dine forældre eller nogen andre. Jeg lover dig at når du har fået sagt det skal du nok blive taget helt seriøst. Held og Lykke og jeg håber at du kunne bruge min hjælp🤗

  • Cille, Pige, 12 år

Sig det til dine forældre, sprog er noget vi mennesker har opfundet, ikke noget vi blev skabt til at kunne forstå ude i naturen, så det som du har svært ved, er blot noget samfundet har fortalt dig at du ska være god til, selvom det er ligegyldigt, og teknologi snart kan læse og oversætte for dig.

  • Anonym, Dreng, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat