Brev

Nøgen billeder

Hej, jeg er en 14 årig pige.

 

Jeg bruger rigtig meget internet, for at komme i kontakt med andre.

Lad mig forklare det….

 

Jeg spiller det her spil, som er et online spil… Jeg begyndte så at skrive med en som hedder R…. Han er omkring de 15-16 år, og jeg får så hans snapchat, vi skriver sammen.

Han får så dan her mærkelig ide om at stille hinanden spørgsmål, jeg har det fint med det, da jeg ikke tænker det kan være slemt.

 

Han starter så med at stille okay spørgsmål og jeg svare ham.

Men lig så stille begynder han på nogle mere perverse spørgsmål, jeg begynder at holde igen. Men jeg synes han er sød og alt det….

 

Han spørg så om han må få et billede af mig, og jeg sender et. Men han svare “Ikke den slags billede, men må jeg se dig i undertøj”

Jeg tænkte nok bare i starten Jaja, Undertøj er vel det samme som badetøj. Så jeg sendte ham det billede, og så begyndte det at blive være.

 

Jeg kan godt sige uden at forklare hvorfor og hvordan det skete, men jeg have sendt ham nøgen billeder, jeg synes bare også det er MEGA FORKERT af mig… For jeg havde jo mødt ham over nettet.

 

Jeg ved ikke om jeg ville stoppe med at skrive med ham.

Jeg har ingen at gå til med det her… Jeg er mega bange for at fortælle mine forældre det, og jeg stoler ikke på nogle i min klasse eller lærer på min skole. For jeg har ikke sådan nogle venner.

 

Hjælp mig tak :c

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg synes du skal stoppe med at sende flere beskeder til denne “fyr”. Det kan godt være han er mega sød og venlig, men hvis han beder så hurtigt om nøgen billeder eller billeder af dig med lidt tøj på, så lyder det som om han kun er interesseret i det. Hvis du får det dårligt med det, som du skriver, så synes jeg at du skal stoppe. Måske du kan tale med din skoles sundhedsplejerske? De har tavshedspligt og kan sikkert hjælpe dig. Håber du finder ud af det hele 🙂

  • blåøjne, Pige, 15 år

Jeg tror grunden til at du følte det var forkert er fordi du ikke var 100 procent tryg ved ham.
Når man har sendt et nøgen billede burde man føle at der ikke var noget forkert i at gøre det.
Personen man sender nøgenbillede til burde være en man er tryg ved, og har lyst til at dele sin egen unikke krop med.
Derfor er mit råd at du skal overveje om han er værd at skrive med når han fik dig til at gøre noget du måske ikke helt var klar på.

  • brunette, Pige, 15 år

Hej søde! Jeg har selv været der. Så kun med undertøj. Og jeg forstår dig 100%! Det hele virker spænende, anderledes og frisk i sekundet du gør det. Men du ved det også selv, som du skriver ‘jeg ved godt det er forkert’ men sket er sket. Jeg synes i første omgang skal du finde ud af om de ligger tydeligt på nettet. Alså søge på dit rigtige navn, snapnavn, eller bruger navet i det spil du mødte ham. Bare for at være sikker. Du behøver ikke at fortælle det til dine forældre, hvis ikke du har lyst til det. Dog hvis det bliver noget der går dig på, er det oplagt at du går til dem! Jeg synes personligt ikke du skal skrive med ham mere, som mange af de andre også skriver. Da han ikke er det værd, hvis han udnytter dig til at sende billeder. Jeg vil mene at ens krop er privat, og derfor at man kun viser ham sådan nogle ting hvis i har sex. Lige meget hvor meget du stoler på den person der får din snap, betyder ikke, at billederne ikke stadig kan ligge på nettet. I det man klikker på send, på et socialt medie, bliver billederne på nettet. Det er ikke for at skramme dig, men for at fortælle dig, at der også kan være konsekvenser. Jeg håber du finder ud af det, og jeg hjalp dig lidt. Kh

  • Hendedenhemmelige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat