Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Navneskift

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kan godt forstå du er træt af ikke bare at hede fx et simpelt navn som Ida. Men hvis det er det rigtige så gør det du har ikke selv bestemt dit navn og det synes jeg du har ret til nu.

  • N, Pige, 15 år

Hvis du ikke kan lide dit navn og ikke føler dig tilpas med det, så burde du skifte det (hvis du også har snakket med dine forældre/værge) og er sikker på at det er det du vil. Dine venner vil sikkert respektere din beslutning, og hvis ikke burde du ikke være sammen med dem.
Kunne du eventuelt prøve at spørge om det kunne være et slags kælenavn? Eller en forkortelse (som for eksempel at kalde en Caroline-Caro eller en Frederikke-Frede)?

Jeg håber at du kommer frem til en løsning der passer til dig! Held og lykke! <3

  • Jordbær, Pige, 15 år

Hej! Jeg skal selv have skiftet efternavn, men har besluttet mig for at vente til jeg går ud af 9ende, altså foråret/sommeren, så det går nemmere. Men for at være ærlig synes jeg at når det gælder fornavn at det ikke er det værd at skifte noget ud. Hvis du er bange for hvad dine venner siger til det, tror jeg du måske kan komme til at fortryde det. Måske kan du få et kælenavn? Jeg bliver aldrig kaldt ved mit rigtige navn. Hvis dit navn ikke har mange muligheder for et kælenavn er der jo mange der bliver kaldt ved deres efternavn.

  • Ahah, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat