Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er bange for torden

Jeg er virkelig bange for torden

og i går aftes lød der et kæmpe brag ca kl 2-4 om natten

jeg sad og var bange i noget tid men fald i søvn ca en time efter

hvad skal jeg gører er bange for at det slår ned i mit hus

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Det er super godt du har skrevet for e’et første vil jeg sige det er helt okay at være bange for tordenvejr men huse med lukket døre og vinduer er helt sikker når det tordner og lyner hvis du er rigtig bange og føler du kan ville det også være en god idé at fortælle dine forælder det det kan nogen gange hjælpe at fortælle ens forælder det men så længe du er indenfor er du sikker.

  • H, Pige, 21 år

Hejj

Forstår virkelig godt at tordenvejr kan virke voldsomt, og man kan føle sig helt lille når det udenfor buldrer og brager voldsomt – sådan kan jeg i hvert fald have det.

Først vil jeg gerne lige fortælle dig at du kan være helt sikker når du er indenfor. Hvis lynet skulle slå ned i dit hus, vil det eneste der sker være at elektricitet går. Du er også sikker når du kører i bil. Faktisk slår lyn oftest ned i havet, fordi vand er lynafledende.

Måske ved du allerede alt det her og er stadig bange. Frygt er ofte irrationelt, og derfor så er det helt okay stadig at være bange, selvom du nok godt inderst inde ved at der ikke sker noget.

Oftest kan ens frygt være endnu værre, når man vågner om natten. Ligesom at man kan have et mareridt der føles virkelig voldsomt om natten, men om dagen fylder det ikke ligeså meget. Derfor foreslår jeg at du snakker med dine forældre om din frygt for tordenvejr. Så kan de nemlig være der for dig næste gang det tordner, så du ikke skal sidde alene.

  • ..., Pige, 15 år

Hejjj.
Jeg er selv bange for torden, og kender præcis den følelse du beskriver her, jeg har lært at tænke på, at der dør ca 1-2 om året af lyn, og det er ikke mange ud af alle de mennesker der er her. Og så sker det meget meget sjældent at et lyn når helt ned til jorden. Har måske et lille tip til dig, kig rundt om dit hus, er det et højt træ eller andet lidt væk fra dit hus? Det ville lynet nærmere gå
Efter end lige præcis dit hus.
Håber jeg kunne hjælpe

  • Selv bange, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat