Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lille tisse mand med meget hår

Hej brevkassen dreng 14 år

Jeg har en lille tissemand på cirka 8-9 centimeter

og det er meget lille synes jeg

jeg har sagt nej til sex flere gange

pågrund af jeg tror jeg bliver gjordt grin af

eller den er for lille

jeg meget hår på min tissemand

så synes set mærkeligt den ikke er vokset endue

Pleas hjælp mig:)

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kære dreng på 14 år,

Jeg kan forstå, at du føler dig usikker og bekymret over størrelsen på din tissemand. Men det er vigtigt at huske på, at alle er forskellige, og der er ingen “normal” størrelse for en tissemand. Det er heller ikke ualmindeligt at have meget hår på tissemanden, og det har ingen sammenhæng med størrelsen på den.

Det er også vigtigt at sige nej til sex, hvis du ikke er klar eller føler dig usikker. Du skal aldrig føle dig tvunget til at have sex på grund af press fra andre eller følelsen af, at du skal bevise noget.

Det er også vigtigt at huske på, at din krop stadig er i udvikling, og der kan gå mange år, før din tissemand er færdigudviklet. Der er ingen fastsat tidslinje for, hvornår en tissemand vil være færdigudviklet, men det sker normalt i løbet af teenageårene eller i begyndelsen af 20’erne.

Hvis du stadig føler dig bekymret, kan du altid tale med din læge eller en sundhedsprofessionel om dine bekymringer. De vil kunne give dig yderligere information og rådgivning om din krops udvikling.

Jeg forstår godt, at det kan være meget grænseoverskridende at snakke med en læge om dette, men du skal huske på, at læger er vant til at snakke om sådanne ting. De har set og hørt det hele før, og der er ingen grund til at være flov over at tale med dem om det.

Alt i alt er også helt normalt at have hår på tissemanden som 14-årig, da det er en del af puberteten og den naturlige udvikling. Men hvis du er bekymret over størrelsen af din tissemand, er det en god idé at tale med en læge eller en anden sundhedsperson. De vil kunne svare på dine spørgsmål og give dig vejledning om, hvad du kan gøre for at føle dig mere selvsikker. Husk på, at størrelsen på din tissemand ikke definerer dig som person, og at det er vigtigt at have respekt for sig selv og sine grænser, uanset hvad størrelsen måtte være.

Husk også, at det er helt normalt at føle sig usikker eller bekymret omkring kropsbilledet og seksualitet, og det er vigtigt at tale med nogen om det, hvis det belaster dig. Du kan også kontakte Børnetelefonens live chat, hvis du har brug for at tale med nogen om dine bekymringer og få rådgivning.

De bedste hilsner,

Den Venlige Sjæl

  • Den Venlige Sjæl, Dreng, 16 år

Barber håret af og accepter størrelsen
Pigerne vil ikk engang opdage det, de er selv så usikre på deres egen krop. Men hvis du ikk er klar skal du ikk gøre det det er det vigtigste

  • Anonym, Pige, 13 år

8-9cm er en fin størrelse, du skal tænke på at man også kan blive skræmt hvis den er for stor.
Hvis du er usikker på håret kan du jo bare barbere det af

  • F, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat