Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klima angst

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey søde. Der er jeg super ked af at høre at du har det sådan. Jeg har haft presis det samme problem og det er seriøst ikke rart. Det er virkelig skræmmendene. Men jeg er så nu kommet frem til at vi mennesker ikke kan gøre det hele iorden på et minut det tager tid og vi skal tænke på lige nu at vi gør meget for at rette op på det lige nu og vi kan ikke blive ved med at leve på at man er bange selfølgelig skal vi tænke på klimaet og gøre hvad vi kan men vi må også få tankerne væk nogle gange så vi tænker på noget andet og bliver mere gladere altså da jeg havde det sådan så vær gang jeg tænkte på det ( nu gjorde jeg det mest om natten ) så skrev jeg det ned på noget papir og lå det i en fin æske og så tænke jeg på hvad jeg elsker allermest og så om morgen gav jeg det til mine forældre og så snakkede vi om de ting jeg lå og tænkte på🥰

  • Pige, Pige, 20 år

Der skal så meget til, udover det bliver der i forvejen gjort så sindsygt meget for at ændre på det, flere elbiler, måske en overgang til atomkraft fra kulkraft, hvis det bliver indført, nye vindturbiner er lige blevet udviklet i usa der kan lave 4 gange så meget strøm som en vindmølle, sensor på strøm, mindre varmetab i huse, genbrug osv. der er selvfølgelig grund til bekrymring om visse ting stadig, men ikke noget at være bange for overhovedet, verden skal nok klare sig når den havner i problemer, der sidder kloge mennesker overalt i verden tænker over disse problemer og løsninger på dem, så gå du bare ud og nyd livet med omtanke, så løser tingene sig

  • Fremtidig politiker, Dreng, 17 år

Der er rigtigt mange unge der har det ligesom dig, mig selv inklusivt. Man kan desværre ikke redde planeten alene, men man kan hjælpe lidt til. Når du bliver 18 kan du stemme på et parti som går ind for grøn omstilling.

Min mor voksede op under den kolde krig, hvor alle var bange for atomkrig. Nu har vores generation så klimakrisen at være bange for.

Det er flot at du sætter dig ind i hvad der sker i verden og tager stilling til det, men det er ikke dit og mit ansvar at redde planeten. Det er politikere, erhvervsfolk og klimaforskere verden over, som skal lykkes med det sammen. Vi kan lave relativt små ændringer i vores eget liv og så bliver vi nødt til at lade de voksne om at lave de helt store strukturelle ændringer.

Jeg har det ligesom dig, så jeg vil sige god bedring til os begge to.

Mange hilsner fra mig

  • Grøn, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat