Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kære Bornetelefon

Jeg er ikke så god til matematik.

Og nogen gange skal vi op og regne et regnestykke

og jeg får ALTID forkert og det er pinligt.

for ville gerne være rigtig god.

nogen der har nogen råd til nogen nemme tips til hvordan man regner hurtigt

Kh

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

hej mine ven! 😀
jeg ved godt det kan være svært at lære matematik (jeg har det selv sindsygt svært), men det helt okay at få fejl, og jeg ved godt dine lærer og voksne måske også siger det her, men man lærer mest når man fejler. det er overhovedet ikke pinligt, og plus, du er jo ikke så gammel. der er ingen der forventer at nogen på din alder skal være ligeså klog sem Albert Einstein, vel?

hvis det er, burde du bare altid spørge om hjælp til det du har svært ved i matematik, så lærer du, hvad du skal gøre anderledes, eller lærer du måske specielle måder på at gør det letter for dig at regne.

jeg bruger faktisk selv en metode der hedder ‘slikkepinds metoden’ til at hjælpe mig med at dividere. prøv at søge om det ;).

håber det her hjælper!

– kh. anonym pige 😀

  • anonym pige, Pige, 13 år

Jeg syns også det pinligt når man svare forkert. Jeg bruger 10er venner og ting

40+30=? Vis vi glemmer 0et så 4+3=7 også 0et 70

Håber det kan bruges

  • Anonym, Pige, 10 år

Jeg er en af de bedste i min klasse men jeg bruger meget underliger måde at regne på men det hjælper mig. Jeg regner som like som fx 64-57 regner jeg med 6-5 = 1= 0 = 10 4-7 så – jeg 4 med 7 det giver 3 og jeg har 10 så er det 7 det giver. Så jeg siger prøv at finde ud af hvad der fungere for dig og endelig spørg din lærer tror mig når du kommer op i de højere klasser skal du regne på alle mulige måder.

Venlig hilsen matematik nørden

  • Matematik nørden, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat