Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har ikk gjort noget

Hej

Jeg har ret ondt i maven

over noget jeg ikke har gjort.

Det er fordi en jeg kender

har prøvet en puff-bar.

Og personens forældre hved det ikke,

men det gør jeg.

Og så idag spørg min mor

om jeg kender noget til puff-bars

eller om jeg kender nogen der har prøvet en.

Og siden da har jeg haft ondt i maven.

Kan i hjælpe?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Du har ondt i maven pga. skyld. Det helt normalt at have det dårligt over sådan noget, men helt ærligt, du 11 år. Det godt nok en tidlig alder at vær i nærheden af sådan noget. Enten skal du sige noget til de voksne eller så skal du holde dig væk fra din ven. Han er en dårlig indflydelse, snakker af erfaring.

  • Barbaren, Ronal, Dreng, 18 år

Hej pige
Jeg ved ikke helt hvad en puff-bar er, men én ting ved jeg med sikkerhed: Ærlighed kan få dig lang i livet. Hvis du går og får ondt i maven over at holde en hemmelighed inde, så er der ingen grund til at gøre det. Desuden ville jeg gerne sætte penge på at din mor ikke ville blive sur eller lignende. Så fortæl du bare din mor.

  • Volcazar, Dreng, 19 år

Jeg synes du skal sige det til din mor. Du har ondt i maven pga. skyld, hvilket er 100% normalt. Men synes, at hvis du skal få den mave smerte ud, så sig det til din mor, din ven(inde) som har prøvet der er jo lidt gak gak, at tænke at prøve på sådan noget, i sådan en ung alder. Jeg Synes du skal sige det til din mor🫶

  • Prøver at hjælpe🫶, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat