Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for at vise jeg er bisexuel

Jeg er en lige på 12 år

jeg er 100% på jeg er bisexuel

men ingen fra min klasse er noget i den stil

en af mine venner har sagt de hadder lesbiske

og er derfor bange for at sige jeg er bisexuel….

Ved ikke om jeg skal fortælle det

er rigtig bange for at de vil hader mig

eller synes jeg er mærkelig😢😢

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes det er meget underligt at en af dine venner siger at de ikke kan lide lesbiske. Hvorfor skulle man ikke kunne det? Det er jo helt normale mennesker der bare kun bliver forelsket i piger. Det giver ikke nogen mening. Jeg er sikker på at din ven trækker det tilbage, hvis du spørger hvorfor din ven sagde det. Din ven ved nok godt selv at det er dumt sagt.

  • Anonym, Dreng, 21 år

hej pige på 12

jeg er selv bisexuel, og du behøver ikke at sige det til nogle, har personligt kun sagt det til folk som spør.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Der er ingen som siger du skal komme ud, og du skylder heller ikke nogen noget for ikke at fortælle din seksualitet. Da det er en privat ting, selv dine forældre skylder du heller ikke noget til. Der er intet forkert i at holde sin seksualitet for sig selv, eller at springe ud til andre med en anden seksualitet end heteroseksuel. Der er ligeså mange som der er ude fra skabet, som der er inde i skabet – og alle er lige værd.
– men hvis du har lyst til at komme ud, skal du først og fremmest vide om du er i sikkerhed. Da din sikkerhed er det vigtigste frem for alt andet, så du hverken bliver skadet fysisk og/eller psykisk. Så hvis du ved du ikke er i sikkerhed, eller er usikker på det. Synes jeg du skal lade være med at fortælle din seksualitet. Da du ikke skal komme til skade, på nogen som helst måde. Så heller holde din seksualitet for dig selv, end at blive skadet.

Dig og dine klassekammerater er alle 12-13 år, og er lige kommet i puberteten. Og i puberteten sker der mange ting, der er så mange ting man er nysgerrig på som så skal udforskes. En af tingene er seksualitet – der er ret mange i den alder som ikke ved hvad seksualitet helt indebære, men begynder at udforske det og bliver måske skræmt af hvad seksualitet er og derfor laver sjov med det. Der er også nogen der godt ved hvad det indebærer, men synes det kun er en mand og kvinde høre sammen og derfor giver sig til udtryk med at de hade f.eks lesbiske
– men synes ikke at man som 12 årig, behøves at vide ens seksualitet. For som nævnt tidligere, sker der mange ting når man kommer i puberteten. Det ene øjeblik synes man drenge er spænde, mens det andet øjeblik synes man piger er spænde. Men skal egentlig ikke fortælle, hvor vidt du ved om du er biseksuel som 12 årig. Da det kun er dig, som kan vide hvad du føler.

Udover det er seksualitet også flydende, så bare fordi du føler at din seksualitet er biseksuel for nu. Er der ingen der siger, du ikke kan skifte den om 3 år. Samt hvis man på nogen som helst måde, er i tvivl om sin seksualitet. Er der ingen skam i at eksperimentere, bare man informere den person som man er interesseret i. Og får snakket om det, så der ikke kommer nogen misforståelser og sorg den anden.

Håber du finder ud af noget – men husk på du behøves ikke at komme ud til nogen. Kun hvis du har lyst, og synes du har et miljø du føler dig tryk i

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat