Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er bange for at fortælle mine forældre jeg er gay

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er helt okay at være gay. Der er intet galt i det, og der er mange personer der er det. Jeg er helt sikkert på, at dine forældre er ligeglade med at du er gay. De ønsker jo bare det bedste for dig, og det samme gør dine venner. Det er helt okay. Du kan lide den, du kan lide, så jeg synes, du skal sige det. Som sagt, der er INTET galt i det! Og hvis du elsker ham højt, er det jo perfekt, og så kan intet komme imellem jer. Det er HELT okay!!!
Mvh. Anonym pige:)

  • Anonym pige, Pige, 11 år

Bro du behøver slet ik at sige det til nogen hvis du ik føler dig trygt! Det dit privat ting, men hvis du vil ha at de ved det, prøv måske at snak først med din mor hvis som du sagde hun er okay med det. Du skylder ingen en forklaring, eller sandheden hvis du ik føler at du vil ha at folk ved det. Det helt op til dig bro.

  • J, Pige, 17 år

Hej!

Det er meget svært at snakke om sådan et emne foran dine forældre eller måske også venner,

Jeg talte med min homofobiske far om det,

Han snakkede med mig stille og roligt selvom at han slet ikke støtter Cay personer eller helt generelt lgbtq+

Ja, det var svært men jeg gjorde det.

Så jeg synes at hvis du ikke føler dig klar til at snakke om det foran dine forældre, så synes jeg at du skal vænte og snakke med dem om det når du føler dig klar og har nok mod på det.

Men pas på med at fortelle det til folk fra din skole eller venner, det kan ende med at hele din skole ved det og der bliver du mobber og kaldt bøsse, og andre ting.

Det siger jeg selv fordi jeg selv sagde det til nogle af mine venner og lige da vi blev uvenner så gik han rundt og sagde det til nogle af hans venner at jeg var gay,

Husk nu, at der er så mange homofobiske mennesker og især på folkeskoler med elever fra 5. Til 9. Klasse er der mest risiko for at du bliver mobber for det,

Jeg bliver selv tit som sagt mobber med det så igen, pas på med hvad du siger til dine venner andre folk.

Fortsæt en god dag! 💙💙

  • Hjælpsommmm, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat