Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Social angst??

Hej læsere!

Jeg er en pige på 15,

og jeg føler jeg er begyndt

at have det mere ubehageligt med at gå i skole.

Jeg er samtidig også overvægtig,

så det er endnu sværere.

Jeg kan ikke lide at skulle række hånden op i timerne,

skulle gå rundt i skolen, skulle hjem med bussen.

Jeg har altid været lidt genert

men jeg har også været meget snakkesaglig,

men jeg har altid været bange for at sige noget forkert,

og jeg kan slet ikke sige nej til folk.

Samtidig er jeg også virkelig usikker på min krop,

så jeg vil helst heller ikke have fokus,

ellers bliver jeg bare nervøs

og der går en masse tanker i gang.

Hvad tænker folk om mig nu?

Hvorfor kigger de sådan på mig?

Har I nogle tips fra jeres egen oplevelse

det kunne være dejligt at få noget fra nogle

der selv har oplevet noget lignende.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hey søde!
Jeg er selv blevet diagnosernes med angst, og det kommer til at lyde underligt, men noget der hjalp mig var at sætte noget “main character” music på. Bare Vibe og lades som om ingen andre eksisterer.
Når jeg står i en ubehagelig situation, overbeviser jeg mig selv om at ingen andre end mig tænker eller syntes noget om mig.
Det er ikke let, overhovedet. Men det bliver lettere jo mere man gør det.
Du kan prøve at finde måder der virker for dig, men ellers så snak med nogle du stoler på om det (evt. en lære, veninde/ven, forældre, søskende) og få hjælp ved at spørge om hjælp.

Der er ikke nogen der tænker dårligt om dig. Hvis de udtrykker sig sådan er det ikke dit problem!!
Jeg har tit haft folk kikke underligt på mig og grine pga min tøjstil og udtrykningsmåder, men de er ikke en del af mit lille liv.

Det er sådan en stor verden, og sådan et dejligt liv, at man bare ikke kan gå rundt og tænke over hvad andre tænker om en.
Vi er vitterligt på en svævende kugle midt ude i uendeligheden. Hvad nogen syntes om dig definerer dig ikke og det gør dig ikke underlig eller grim eller dum eller noget som helst.

Du er fantastisk og det skal du huske på!!

Det er okay at spørge om hjælp til det her. Du er ikke alene 🫶

  • En der håber du får det bedre, på din egen tid og måde, Pige, 16 år

Hej
Jeg har selv social angst. Det går også udover skole. Der er mange som jeg gerne ville snakke med som jeg ikke tør. Men hvis jeg snakker med dem hver dag og de selv også tager lidt intiativ til at snakke kan jeg virkelig også snakke.

Jeg skal til at ud af niende klasse efter de 2 sidste eksamener. Har lige idag fået at vide at jeg er kommet ind på en skole der hedder FGU så er lykkelig. FGU er en skole for børn med problemer på den ene eller anden måde. Det er med heste så føler jeg kan mærke at min skole glæde kommer igen❤️, og en skole som hjælper unge der har det svært.

Men mine råd ville helt klart være at fortælle det til måske dine forældre eller nogle du stoler på. Jeg har med hjælp fra skolen fået en talentspejder som hjælper mig, og efter får vi omkring 600kr som mig og talentspejderen kan bruge sammen❤️.

Men husk du er ikke alene, og jo før du fortæller hvordan du har det, jo før kan du få det bedre❤️.

Krammer, mig🫂

  • Hesteglad pige, Pige, 16 år

Hey,
Jeg kender virkelig godt følelsen og har haft det på præcis samme måde. Jeg er også begyndt at få det mere og mere ubehageligt med at gå i skole, fordi jeg føler jeg skal live op til noget og at jeg altid skal være det andre vil have.
Nu ved jeg ikke om du går i 8. Eller 9., men jeg går selv i 9. Og skal starte på gym efter sommerferien. Hvis du også skal noget nyt efter sommerferien, så bare prøv at hold ud indtil da – ligesom mig.
Hvis du kun hår i 8. Og stadig har et pr mere, skal du selvfølgelig gøre noget for st få det bedre. Måske du har en veninde du er tæt med fra klassen, som du kunne hænge ud med eller snakke med om dine følelser?
Jeg har ikke rigtig nogle råd som sådan, men jeg tænkte bare det kunne være rart at høre at du ikke er den eneste<3
Bedste hilsner mig

  • Asta, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat