Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan fortæller jeg mine forældre at jeg tror jeg har adhd?

Hej BørneTelefonen

jeg har i flere måneder gået, og tænkt på om jeg har adhd.

Jeg har næsten alle af symptomerne

og har taget mange online test med svaret

“du har højt-sandsynligt adhd”

men hvordan fortæller jeg mine forældre

at jeg gerne vil testes,

og jeg er bange for at de ikke vil tro på mig.

14 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg synes det lyder som et træls problem. Hvis du bliver ked af det når du tænker på det skal du fortælle det til nogen. Det kan både være dine forældre eller en anden voksen du stoler på. Det er meget rare at vide man har det end at gå og ikke ved det. Du kan også få hjælp hvis du har det så du for det nemmere.

Jeg håber du får dig testet

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er rigtig modigt at skrive her ind
Jeg tror at Ne måde kunne være at stille og roligt komme hen til det spørge dine forældre kan jeg fortælle dig alt hvis de siger ja kan du moske prøve at sige jeg har gået med en tanke om jeg har ADHD og jeg for det til at lyde meget nemmere end det er det er dit valg og jeg ville selv have det samme problem💖😘

  • Anonym pige, Pige, 10 år

Hej med dig!

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at fortælle andre, at man føler at man har lidt “ekstra i bagagen”. Jeg har personligt selv ADHD, og har mange erfaringer med, hvordan man kan få andre til at sætte sig ind i, hvordan man har det. Jeg synes ikke du skal holde dig tilbage fra at sige det til dine forældre. Hvis ikke du siger noget, er der heller ingen chancer for, at de forstår. Hvis du sætter dig ned med dem og fortæller, hvordan du har det er jeg sikker på, at de lytter til dig. Det er altid en god idé, at blive udredt for det, hvis der er mistanke. For mange kan det være svært at håndtere og oftest gå lidt skævt, hvis ikke man får de rigtige redskaber til at lære sin diagnose at kende. Der er intet at skamme sig over. Snak endelig med dem <3

Held og lykke med det <3

  • Anonym, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat