Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

HPV vacination

hej børnetelefonen

jeg er ville gerne snakke

om HPV vaccinen

jeg mega mega mega bange

fordi jeg har høre det gøre SINDSYGT ondt

og jeg skal HPV vacciners i April i 2022

jeg har så bange fordi

jeg hader nåle og læger

er i nogen gode råd?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde,
Det er helt naturligt at du er bange, og det skal du sige højt. Jeg fik 3. Stik i dag mod corona, og her så jeg børn, både yngre og på din alder, som også var bange. Dem som skulle stikke dem, var bare så søde til at gøre dem glade, og sikrer de fik en god oplevelse. Jeg så børn der gik der fra med et stort smil på læben.

Det jeg prøver at fortælle dig er, du er ikke alene, uanset hvad du bliver vaccineret med. Da jeg var på din alder var jeg også bange for nåle. Det hjalp mig rigtig meget, at have min mormor med til at holde i hånden.

Måske du kan tag en med fra familien, som kan give dig tryghed, så det hele bliver mere let. Når du skal stikkes, skal du bare fortælle det, hvis du bange. Så vil de gøre alt for, at du ille skal være bange. De er her for at hjælpe dig.

Kæmpe kram til dig søde, det skal nok gå 🤗

  • A, Pige, 22 år

Hej.
Da jeg skulle have den første HPV-vaccine var jeg også meget nervøs. Jeg var meget bange for at det skulle gøre ondt. Jeg var især påvirket af alle mine veninder der gik rundt og sagde at vaccinen gjorde mega ondt. da jeg så kom op til min læge, var jeg mega nervøs. Men da jeg fik stikket gjorde det slet ikke så ondt som jeg havde forventet. Det var et lille prik og så var det ovre. Næsten som at blive nevet i to sekunder. Jeg tror at det er ret forskelligt fra person til person hvor ondt det gør, men langt de fleste af mine venner syntes ikke det gjorde ondt overhovedet. Bortset fra dem der gik rundt og klagede over det hele tiden. Men de overdrev altså også ret meget.
Håber jeg kunne hjælpe, og held og Lykke❤️❤️❤️

  • Anonym, Pige, 13 år

jeg har fået min og jeg synes ikke at det gjore ondt men dagen efter kan man godt vær lidt øm men det er ikke noget der gøre noget jeg plejer bare kikke den anden vej så ligger jeg ikke mærke til når de stikker og det går så hurtigt så du skal ikke vær bange for det

  • Anonym, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat