Brev

Hjemve

Hej jeg er en pige på 11 år og jeg har hjemve.

Jeg har haft det så længe jeg kan huske.

Det er rigtig svært for mig fordi vi skal på lejrtur i tre dage her efter sommerferien

mine venner glæder sig selvfølgeligt rigtig meget

men jeg er rædssenslaget

og mine forældre bliver ved med at sige “Det er en del af at gå i skole” og “Du sagde det samme til kend dit land og ree park lejrturene” (som kun var en nat)

Det her er to!

Og jeg ved bare at jeg kommer til at græde før jeg skal i seng begge dage!

Men min mor og far tvinger mig til at skal tage med

og jeg er så bange😰

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde,
Hjemve er helt normalt, og det skal nok gå over. Det kan nogle gange virke helt uoverskueligt at være uden sine forældre, og det er måske lidt uhyggeligt at sove et andet sted end ens egen seng.
Men det er noget man skal lære, også selvom det kan være lidt ubehageligt.
Jeg synes ligesom dine forældre, at du skal tage afsted på lejrtur. Det er virkelig ærgerligt at gå glip af sådan en fed oplevelse med sin klasse.

Da jeg gik i 4. Klasse skulle jeg også på lejrtur. Det var mega hyggeligt, og jeg kan huske det som var det I går, og det er næsten 6 år siden. Det var sådan en god oplevelse, som jeg aldrig glemmer. I dag kan mine venner og jeg kigge tilbage og grine af minderne der fra.

De fleste plejer at få hjemve, når de skal til sove fordi, det er der hvor alle tankerne kommer frem. Det er selvfølgelig helt okay, at blive ked af det. Det tror jeg alle har prøvet. Men når det sker så prøv at glem det, og tage dybe indåndinger fra maven af. Det giver en berolig følelse i kroppen. Hvis du fokuserer på de gode og dejlige ting, så skal det nok gå væk. Du kan også altid skrive en besked til dine forældre, hvis det alligevel bliver lidt hårdt.

Det er vigtigt at give ting i livet en chance, også selvom det er svært. Du lever kun en gang, hyg dig, lad ikke ting som hjemve stoppe dig, for at have det sjovt.

Du er en selvstændig, sej og stærk pige, jeg lover dig, at du klarer det. Og jeg siger dig, at når lejrturen er slut, så er du mega stolt af dig af dig selv, og så er du ikke mindst blevet stærkere til næste gang.

Jeg håber du får en rigtigt god lejrtur, det skal nok blive rigtigt hyggeligt.
God sommerferie <3

Hilsen F

  • Anonym, Pige, 15 år

Har samme problem men nu er der en jeg ikke nå sove ved bare fordi jeg er taget hjem 1 gang ud af 4 Gange 😟😚

  • Hodja, Pige, 11 år

Hey, jeg har også haft hjemve problemer i fortiden, og det hjælper virkelig at ens venner ved det og er klar til at hjælpe! Sidste år var jeg også på lejrtur med 9 overnatninger, og jeg overlevede det fordi mine venner var der for mig. Ikke tænk for meget over det. Ved det er svært. Og skriv det til lærerne, det er deres opgave at hjælpe!

  • Ndndnd, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat