Brev

Hjælp min ven

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Først ville jeg lige sige at det er vildt sødt at du hjælper din ven.

jeg tror at det ville være bedst for hende at snakke lidt med sine forældre først. Jeg går selv igennem det samme lige nu.

Hvis hun har prøvet at snakke med sine forældre eller det ikke kan lade sig gøre syntes jeg at det er en god ide at tage kontakt til kommunen. Hun kunne også skrive med en voksen fra børnetelefonen.

Håber at mit råd hjælper.
håber at hun får det bedre

  • Anonym, Pige, 13 år

Ej hvor er du bare en god ven! Det virker mærkeligt at skolen ikke har hjulpet. Har hun sagt det til aktlæreren eller skolepsykologen? Hvis ikke, så er de også nogen der kan hjælpe. De kan også skrive og informere kommunen om hvad der sker hvis de mener det er nødvendigt. Ellers kan i også bede om en bisidder herinde fra. I kan kan selv gå ind og læse yderligere om hvad en bisidder er og hvad de gør og så kan hun selv bedømme om hun vil have en.
Kort fortalt så er en bisidder en der tager med en til møder op på kommunen og som sørger og hjælper en med at få sagt alt hvad der skal siges. Det kan nemlig godt være lidt skræmmende eller svært at få sagt alt hvis man sidder alene med sin sagsbehandler. Jeg har selv en bisidder og har haft rigtig gode oplevelser med det hver gang, så jeg kan godt anbefale det😊

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Hør her: din ven har brug for hjælp kan jeg læse, det er meget smart hvis han får hjælp fra kommunen… jeg står i næsten den samme sitation så jeg ved hvordan han har og kommunen er et smart valg! Du kan selv få ham til at skrive til BørneTelefonen og få hjælp.

  • 10, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Har du tanker som:
Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat