Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hjælp

hej

jeg har en virkelig god ven jeg er vildt bange for at miste hende hvad skal jeg gøre?

Jeg græder tit fordi jeg er bange for at miste hende .

Jeg ved ikke havd jeg skal gøre hun borg 1 time væk så jeg kan ikke se hende særlig tit og når vi så ndelig ses har vi kun 2 dage

 

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 11 år

Jeg bruger ofte instagram til, at facetime min veninde. Specielt i disse tider, er det et rigtig godt middel til at “stay-in-touch” med hinanden.

Du kan også skrive til hende. Skriv måske til hende engang om morgnen fx. ‘Godmorgen, har du det godt?’ Eller ‘skal vi facetime senere?’ Nogle gange er Hv-ord også en rigtig god kickstarter til en samtale.
( hvis du ikke ved hvad Hv-ord er, så er det spørge ord der begynder med ‘hv’. Fx. Hvordan, hvorfor, hvor, hvilke, hvem, hvad og hvornår.

Man behøver ikke nødvendigvis være fysisk sammen med en person for at være “sammen”. Specielt i disse tider er det vigtigt at holde kontakten!

Jeg håber at jeg kunne hjælpe dig!

Mange hilsner
~pige på 16 år~

  • ~pige på 16 år~, Pige, 16 år

Hey hallo du skal ikke være bange
Jeg har også haft den samme problem der jeg skal starte til en ny skole.

Men prøv at snakker til noget nyt det kan være at du finder en som også er lide så gode som hende

  • Anonym, Pige, 14 år

Du lyder som en rigtig sød og god veninde, der er meget glad for din veninde. Ved hun godt hvor meget hun betyder for dig? Måske ville det være en idé at fortælle hende, at du holder rigtig meget af hende og er bange for at miste hende. Så ved hun i hvert fald, at du er rigtig interesseret i at holde kontrakten. Heldigvis er det i dag nemt at holde kontakt, da der er så mange muligheder, i kan ringe sammen, facetime, skrive beskeder til hinanden osv. Det er ikke det samme som at ses i virkeligheden, men det kan være en god måde at sørge for at holde kontakten og høre hvordan hinanden har det, når man ikke fysisk kan ses så tit. Da jeg var yngre skrev jeg ofte breve til de veninder, jeg havde, som boede langt væk. Her kunne jeg vedlægge nogle tegninger, klistermærker, små hilsner og spraye brevet med parfume. De gjorde det samme tilbage. Det var en rigtig hyggelig måde at have kontakt på. Jeg glædede mig altid til at tjekke postkassen. Jeg håber alt godt for jeres venskab.

  • Pige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat