Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp

Hej jeg er en pige på 12 år.

 

Jeg har angst og jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til min klasse min mor siger at jeg skal.

Og at hun nok skal ringe til læren og sige det og spørge om hun syntes at det er en god ide. Det syntes jeg. Men jeg er bange for at de griner af mig

 

HJÆLP

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hvis de griner af dig, er de virkelige ikke særlig empatiske. Jeg tror nu heller ikke, at de vil grine, for de ved nok godt at det ikke er noget at lave sjov med. I min klasse havde vi også en pige med angst, og det respektere vi, der var aldrig nogen som grinede af det! Du skal også huske på, at de fleste godt ved, hvordan det er at have det dårligt. Det er nemlig ikke sjovt.
Jeg får også selv angstanfald, og det er meget svært når ingen ved noget, derfor tænker jeg, at det vil gøre det nemmere for dig, når din klasse ved det. Så behøves man ikke at skulle tænke så meget over det.
Jeg tænker også, at det er en god ide at snakke med din lærer først, i skal måske også lige aftale at i forklare lidt om, hvad angst er. Så alle kan forstå, hvad det helt præcist er.
Jeg tror på at det nok skal gå, og held og lykke fremover.

  • Anonymous, 15 år

Hej. Jeg har en søster der har angst og ved at det kan være meget svært at sige det til folk, men det behøver du ikke. Ikke alle min søsters venner ved at hun har det.
Du behøver ikke at sige det til alle, bare dine nære venner, men det bestemmer du jo selv

  • EzCalmBoi, Dreng, 14 år

Det er sindsygt sejt du tør at sige det på et offentligt forum, det skal du vide!
Nu skal du høre min ven, jeg har en lille søster på 14 år der selv døjer med angst, og jeg gør selv med ADHD. Jeg kan ikke sige- eller udskrive noget for dig der kurre dig for din angst, jeg ved godt hvor svært det er specielt fordi vi lever på en jord hvor at det er meget vigtigt alle skriver det samme i deres egen bog. Du skal ikke være bange for at nogen griner af dig, ellers skal du bare tage sagen videre til din lærer. Du skal ikke være bekymret min ven, det skal nok gå 😉

  • mr o, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat