Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hele tiden bange

Hej jeg er en pige som har et problem.

For noget stykke tid siden blev jeg mobbet med min hudfarve, og jeg tænker stadig over det. De drenge der har gjort det har sagt undskyld osv.

Men jeg kan ikke komme videre, jeg har angst for at bare at være ude i min have og der lige pludselig ville komme nogle og kommentere på hvordan jeg så ud.

Jeg er også bange for at nogle vil gøre det, imens jeg er sammen med min mor.

Jeg føler det er et rigtig stort problem og især da jeg skal på efterskole næste år.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme væk, med den frygt for at folk vil kommentere på mit udseende.

Jeg har det virkelig ikke godt med mig selv mere, og jeg er bare træt af det.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hejjjj rigtig sejt, at du skriver herind 🙂 og forstår godt dit problem 🙂

Jeg har ikke selv været i samme situation, men har også prøvet at være usikker og nogle gange er jeg det stadigvæk ;(, nå men det skal ikke handle om mig.
Jeg vil starte med at sige, at du er perfekt, som du er og det er der ikke NOGEN andre, som skal fortælle dig, at du ikke er! Godt at de drenge, der mobbede dig sagde undskyld, men det er stadig ikke okay. Uanset hvordan du ser ud, skal du ikke lade dig slå ud, så længe du har det godt med dig selv. Du kunne eventuelt snakke med din mor om det, hvis det er noget du har mod på, for du skal ikke gå rundt med de tanker, da de bare vil blive større og større. Du skal bare være sammen med dem, der elsker dig for den du er. En af mine allerbedste veninder er også en anden farve, men jeg elsker hende for den hun er og tænker aldrig rigtig over det, for hun er et af de skønneste mennesker.

Så mit råd er egentlig, at du bare skal ignorere det, FOR DU ER HELT PERFEKT!
Hvis du stadig går med dine tanker, skal du snakke med din mor. Måske har hun prøvet det samme. Du kan også stille dig foran spejlet og så sige tre gode ting ved at skille sig ud (Hvilket kun er mega nice), måske kan det også hjælpe. Jeg ved godt, at jeg har sagt det mange gange, men jeg siger det gerne igen! DU er smuk, helt unik, fantastisk og flot som du er! Hvis der er nogen, der mobber dig igen, skal du bare sige ‘jeg er faktisk helt tilfreds med mig selv, og måske har jeg en anden hudfarve, men det gør mig ikke til en anden end den jeg er, så bare klap i, for jeg er, som jeg er, og det vil jeg aldrig ændre’! Held og lykke og husk det nu! Du er smuk, som du er!

Kh Julie 🙂 *Believe in yourself’

  • Julie, Pige, 15 år

Hej pige på 15 år.

Jeg ville først og fremmest sige at jeg er stolt over at du skriver her inde.

Jeg har oplevet dette selv hele mit folkeskole liv, og det har været virkelig hårdt. Angsten af at have en anden hudfarve går aldrig helt væk. Ihvertfald ikke som ung. Men du kan lære at elske dig selv, og prøve at holde hoved højt.

Du skal tage babysteps, men du SKAL prøve. Hvis nogen siger noget, så vend øjne af dem. Hvis nogen kigger mærkeligt, kig mærkligt tilbage på dem, så de ved det ikke er okey. For du er ikke problemet, det er folkene, der mentalt stadig er i 1800 tallet 😀 Min mor har aldrig været der rigtigt for mig, men en ting hun sagde til mig var ” Dea, deres egne mødre ligger og tager sol for at få din hud farve”. Din hud farve er smuk! Og du må ikke begynde at tro på hvad folk siger, og du må ikke begynde at hade dig selv…

Hvis du har en voksen der er super nice og sød, så tal med dem om det. Eller en veninde der kan være der for dig og hjælpe dig. Find et sted der er trygt! Og stille og roligt udvid din tryghedskreds! <3

Held og lykke, og pas på dig selv og andre!

Kh Dea <3

  • Dea, Pige, 17 år

Jeg kender den følelse. Ikke på min hudfarve, men mit udseende. Er blevet kaldt mange ting, men er efterhånden blevet så ufølsom over for det, at hver gang det sker, er jeg mere og mere ligeglad.
Det jeg gjorde var at komme med et tilbagesvar som “i det mindste er mit udseende stadig bedre end din fremtid” men det skal du nok ikke gøre.
Ryst på hovedet og tænk at du er bedre end dem.. Og på efterskole. Det kommer ikke til at ske. Jeg skal også på efterskole næste år, og jeg kan garantere dig. Det bliver dit bedste år du har haft i dit liv indtil videre.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat