Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej jeg er bange for abekopper

Jeg singsyg bange for abekopper hvad skal jeg gøre

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig! 😊
Du skal slet ikke være bange, abekopper smitter gennem meget tæt kontakt fx. Ved sex og sådan. Jeg har også hørt at det mest er mænd der har haft sex med hindanden der får det, og alle der har det er i isolation så der er intet at være bange for.
Men hvis du tær og vil kan du tale med dine forældre om det, de skal nok berolige dig😉
Mvh

  • 🍂👍, Non binær, 13 år

Bare rolig, du er nok bange for den fordi der skete det samme med corona, men det er nemmere med denne virus fordi, man kan nemmere se hvem der har den, den smitter langsommere og så har vi allerede vacciner til den

Så du behøves ikke at være bange

God dag 😁

  • Sch, Dreng, 15 år

Kære pige,
Jeg kan godt forstå at du er bange når der kommer en ukendt virus. Men den smitter ikke i luften ligesom corona. Så hvis du står ved siden ved en med abekopper bliver du ikke smittede. Så chancen for at du bliver smittet er meget meget lav.
Synes virkelig at du skal snakke med dine forældre om dine bekymringer.
Håber at du kunne bruge det til noget og at du kan slappe lidt mere af.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat