Brev

Hæs hals

På vej til skolen

har jeg det egentligt normalt,

men når jeg er der

bliver jeg ret tit hæs.

Det irriterer mig

og jeg skal hoste en del.

Jeg er også ret tit snottet

og det her er blevet ved for noget tid.

Jeg er begyndt med at blive lidt nervøs for

at det er noget seriøst.

Nogen råd?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey
Er selv vant til og blive hæs og have ondt i halsen, selv om sommeren men det er ikke noget specielt så du behøver ikke at være bange

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej:
Hvis det har stået på i lang tid, og det kun er når du er henne i skolen, kan du overveje om du er allergisk over for noget derhenne? Et rengøringsmiddel eller sådan noget?
Ellers er det helt normalt at være lidt forkølet!
Tal med dine forældre om det.
Håber du finder ud af det :))

  • M, Pige, 14 år

Det lyder som om, at du oplever nogle symptomer, når du er i skolen, som kan være generende for dig. Det kan være en god idé at tale med din læge om det, da det kan være tegn på en allergi eller anden form for luftvejsproblemer. Din læge kan undersøge dig og give dig den bedste behandling for dine symptomer. Det kan også være en god idé at prøve at holde dit skrivebord og dine lærebøger rent og tørre, så du undgår at udsætte dig selv for støv og bakterier, der kan forværre dine symptomer. Husk også at drikke masser af vand og få tilstrækkelig søvn, da det kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar.

  • 1887, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat