Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Glæder mig ikke til niende

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey pige på 14! Ja – Jeg skal også til at i 9. klasse efter ferien, og jeg føler mig selv nervøs. Min plan er at snakke med min mor om det, og så tror jeg hun kan hjælpe mig videre derfra, da det er svært selv at gøre noget. Det burde du nok også, måske ikke din mor – Det kan være din far, en bedsteforældre, eller en du føler dig tryg ved. Jeg tænker også tit ”det er ‘kun’ 1 år – du har lige været igennem 9” hvilket får mig selv til at få lidt mere ro på – Men det er jo forskelligt
Held og lykke i 9 klasse! <3

  • Nohr, 14 år

Hej søde pige!
Jeg er lige gået ud af 9 klasse denne sommer, og tror mig jeg var også bange for jeg ikke var uddannelsesparat og at mit snit ikke var højt nok. Jeg havet de tanker fordi jeg var/er ordblind og sådan er det. 9 klasse for mig var nok det bedste år, jeg lærte så meget og udviklede mig. Lærerne på min skole var mega godt til at give en fair karakter både til min eksamen og på standpunkt. Det du kan gøre at virke aktiv i timerne, tag hånden op også selvom du ikke kender svart, fordi så ser de at du virker aktiv i timerne. Også er det også okay at slikke lidt på læreren det gjord jeg, og det kan være alt fra “hvordan har din dag været” eller “fed trøje du har på i dag, er den ny?” For så tænker de mere på dig når de skal give dig karakter. Efter 9 klasse tager jeg på efterskole som 10 klasse, man kunne også tage på gym efter folkeskole, det fede er at lærerne hjælper dig med det hele (det gjord de på min skole) de valgte også at tage samtaler med hver enkel elev for at hører om hvad deres fremtidsplaner er, og det var mega fedt. Og det er helt okay ikke helt at hvide hvad man vil i nu. Eksamenerne dem var jeg så nervøs for, men lærerne er dine bedste venner i den periode, de fortæller at hvad du skal gøre, og det også en fed oplevelse at være til eksamen, det er nyt og man har sommerfugle i maven. Alså jeg var/er ikke den bedste i skolen, i mundligt dansk fik jeg 4 og i mundligt engelsk fik jeg 7, og så meget havet jeg heller ikke gjort ud af det. Du skal nok bestå folkeskolen det er jeg sikker på, det en fantastisk tid du går dig i møde efter sommerferien, ville ønske jeg kunne tage 9 klasse igen!

Alt held og lykke og husk at nyde året det går alt for hurtigt

Mvh Pige 16 år!

  • Pige 16 år, Pige, 16 år

Hej, jeg er lige blevet færdig med 9. og jeg vil sige du ikke ska være bange. I niende gentager du alt hvad du har lært i 8. og forbereder til eksamenerne. Det gør at nå du når til eksamenerne er du velforberedt og egentlig klar. Jeg Ka huske da jeg kom ud af eksamener tænkte jeg “er det det?” “Er det det jeg har frygtet i flere år?” Det er slet ikke så slemt som man tror.
Jeg tror på du nok ska klare dig fint

  • …, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat