Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Busser

Hej jeg er en pige på 11 år

Jeg er bange for at køer bus alene

Jeg har haft nogen doligt oplevelser

Hvor jeg selv skulle være alene med det

fx jeg glemte at tryk stop og buschauffør bliv sur på mig

og sadge ja men du skal huske at trykke stop

jeg tænker tit på når jeg skal køer bus alene

og har nogen gange os mareridt om det

nogen der har et godt råd så man ik er bange

kh pige

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Altså jeg vil sige, at du skal køre bus alene 3 gange, hvor du ikke kigger ned i din telefon, men holder øje med, hvornår du skal af. Lige så snart du kan se det sted du skal af, på lang afstand, så trykker du stop, og går ned til der hvor du tjekker ud og sådan

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej Pige på 11 år 🙂

Jeg kan godt forstå, du er bange for at køre bus alene. Det kan godt virke skræmmende, ISÆR fordi buschaufførene altid virker i dårligt humør.
Jeg har selv flere gange prøvet at fare vild med busser og blevet ked af det, så her er nogle gode tips, der forhåbentligt kan hjælpe dig med, at føle dig mere tilpas i busserne!

1. Lær hvor du skal hen
Det er altid en god idé, at du tjekker præcis hvor du skal hen. Her kan du f.eks. kigge på Google Maps og lære at genkende ting, du vil kunne huske på, muligvis en butik eller et hus med en sjov farve. På denne måde kan du bedre følge med i, hvor du er.

2. Brug rejseplanen
Rejseplanen hjælper dig med at se hvor, hvornår og hvordan du skal med bussen. Hvis det er et busstopsted du er vant til (f.eks. når du skal i skole) kan du følge præcis hvad tid, bussen stopper på dit busstopsted.)

Måske du kan spørge en ven eller forældre, om de kan prøve at følges med dig i bussen et par gange, så du bliver vant til ruten 🙂

  • M, Pige, 17 år

Hej pige på 11 år prøv at spørge en af dine venner eller hvis du har nogen søskende om i skal følges ad i bussen hjem efter skole eller hvor du nu skal hen og så husk at kigge op en gang i mellem når du kører i bus

  • H, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat