Brev

fremlæggelse

Hej

Jeg er virkelig bange hver gang jeg skal fremlægge.
Ca hver gang jeg fremlægger griner de andre, eller også rødmer jeg, og får hjertebanken, ryster
og min stemmer ryster også eller jeg snakker enormt hurtigt.

Altså normalt tænker jeg, at jeg er ligeglad med at de synes jeg er dårlig og alt sådan noget,
men jeg er ret sikker på at jeg har social forbi/ angst.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har snakket med min mor og mine venner omkring det.
Min lære ved det jo også på en måde fordi hun ligesom er der når jeg fremlægger.

Jeg pjækker/ spiller syg nærmest hver gang jeg skal fremlægge,
og i min klasse fremlægger vi hele tiden.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre..

håber der er en der kan hjælpe <3

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Da jeg gik i folkeskole (jeg er 23 år nu) havde jeg det præcis på samme måde, hver eneste gang vi skulle fremlægge! Det er frygteligt, men nu hvor jeg er blevet lidt ældre, kan jeg love jer, at det bliver nemmere med tiden. Ikke nødvendigvis lige nemt for alle, men det bliver bedre!

Hvis jeg kunne gå tilbage og snakke med mit yngre-jeg, ville jeg tage hendes hænder og sige til hende, at det hele nok skal gå. De andre må tænke lige hvad de vil, for det vigtigste er at du har det godt, for du skal aldrig lade andre bestemme over din frygt. Desuden kan det måske hjælpe at tænke, at alle inde i klassen højst sandsynligt sidder og tænker på alt muligt andet og de nok også selv bliver ret nervøse inden de skal op foran alle. Det er helt normalt, du er helt normal og jeg ved at du kan klare det! Tro på dig selv og husk, at alle laver fejl og det er også helt ok! Man går jo i skole for at lære, og man lærer jo bedst af sine fejl, så ville det ikke være skørt hvis ikke de opstod engang imellem. Se fejlene som en god ting! Det er dér man lærer 🙂
Håber virkelig det gav mening…

  • lullu, Pige, 23 år

Hej! Jeg kender det virkelig godt. Jeg er mindre nervøs, når jeg har øvet mig derhjemme. Jeg øver mig så meget, at jeg næsten har kan hele fremlæggelsen udenad, for så kan jeg fokusere mere på at trække vejret, og ikke ryste for meget. 🙂

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg har det på præcis samme måde, men det går altid godt. En god ting er at huske at øve sig meget. Så kan man bedre overskue det hele, og man klare det meget bedre. Husk at holde pauser og kigge op og det gør ikke noget at det ved at du er nervøs.

Hel og lykke det skal nok gå

  • Marie, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat