Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flyttet skole

Jeg er en pige på 12 der lige er flyttet skole.

Jeg har gået der i cirka 2 uger. Jeg ved bare at jeg har truffet et forkert valg.

Jeg er for bange til at sige det til min mor og far, og de tror at det går mega godt.

Min mor og far har også fortalt til alle at det går rigtigt godt.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej Pige
Jeg har selv skiftet skole før i tiden og det vil altid være lidt svært i starten. Jeg skiftede første gang skole i 8.klasse og det var virkelig svært i starten, selvom folk var søde. Folk kender allerede hinanden virkelig godt og man er jo helt ny, og skal lige falde til. Jeg valgte at skifte tilbage til min gamle skole, hvilket var en fejl. For der var jo en grund til, at jeg skiftede, men det føltes alligevel mere trygt at komme tilbage til den gamle skole. Fordi det ikke var så intimiderende. Men det er jo alligevel ikke særlig fedt at være tilbage på den skole, du selv valgte at forlade, for som sagt, der er jo en grund til ,at man skifter skole. Jeg valgte så at skifte igen og give det en ordentlig chance. Det var stadig lidt svært i starten og jeg var skam også lidt i tvivl, men efter lidt tid blev det hele nemmere og mere afslappet!
Mine bedste venner, den dag idag, er nogle fra den klasse jeg kom ind i. Så hold ud og giv det mindste to måneder måske?. Det er også helt okay at snakke med dine forældre om, at det måske ikke er så nemt, det jo helt forståligt. Det hjælper at åbne op om sådan noget, når man allerede bare er lidt stresset omkring det faktum at starte et nyt sted.

  • Julie, Pige, 21 år

Hej pige! Er rigtig ked af at du ikke føler dig tilpas på din nye skole. Er ked af at sige det men det er ret svært at komme tilbage i sin gamle klasse, også fordi de andre måske vil være sure over at du forlod dem (men kender selvfølgelig ikke din situation). Prøv at få det godt der! Måske har de bare ikke åbnet helt op for dig endnu

  • Huhu, Pige, 14 år

Hej pige på 12 år
Du skal vide at jeg som 10 årige også flyttede skole men i starten fortrød jeg det rigtig meget men sagde det ikke til mine forældre for jeg var bange for at de ville blive sure da de havde betalt mange penge for skolen men Ca 1 år efter elskede jeg skolen og det gør jeg stadig
Det handler bare om at give det tid og være dig selv frem for alt😊

  • Lille_lilly, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat