Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er mig og min veninde ved at vokse fra hinanden?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år, min veninde og mig var også ved at vokse fra hinanden, men nu er vi bedste venner igen, jeg sagde det bare til min mor, så talte hun med min bedste vens mor, også blev vi gode venner. Måske kan du også spørge om hjælp til dine forældre, håber det hjælper. Det ikke en rar følselse!!
Good luck!!
Kh mig

  • Den søde, Pige, 12 år

Hej pige på 12. Det lyder som om i nok er ved at vokse fra hinanden.
Det er altid træls når man føler at nogen man har kendt, og været venner med i lang tid, pludselig virker som om de er trætte eller sur på en. Sådan har jeg det også selv. Min bedste veninde svare mig tit hårdt tilbage, eller virker irriteret. Vi er nok også ved at vokse fra hinanden.
Det er også de færreste der bliver ved med at være bedste venner hele vejen op igennem skolelivet. Selvfølgelig kan man være ked af at miste en ven, men se det som en mulighed for at skabe nye venskaber.
Nogle gange sker det at man har brug for en lille pause fra hinanden. Det kan føles hårdt for den person der måske ikke har brug for en pause, men efter noget tid kan det være i føler at i savner hinanden og igen kan være sammen.

Mit råd er at give hende en pause, og se om hun på et tidspunkt opsøger dig. Måske havde hun bare brug for en pause. Hvis hun ikke opsøger dig må du nok indse at i er vokset fra hinanden.

Jeg håber at jeg kunne være til hjælp
hilsen Ella

  • Ella, Pige, 14 år

Jeg har prøvet det samme mig og min ven var bedste venner fra børnehave til 3 klasse jeg var to år aldre end hende og du skal bare skrive til hende om hun stadig vil være venner for da vi var bedste venner følge jeg at hun ikke gad mig også skrev jeg til hende og så blev vi enige om at vi bare var venner også droppede jeg med at blive ved med at prøve og fik nye veninder som jeg er sammen med nu

Håber mit råd hjælper ♥️

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat