Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg dum?

Hej.
Sidste år gjorde jeg noget rigtig dumt og mine forældre blev rigtig rigtig sure og skuffet over mig

Senere har jeg nu opdaget flere og flere ting som jeg fortrydr at have gjordt sidste år, men det kan jeg ikke lave om på nu.

Jeg har også fortalt nogle drenge om at jeg har fået mens, men nu er jeg bange for at de har sagt det videre.

Jeg skrev også med en dreng om onani og alt muligt hvilket jeg sagde jeg har prøvet og alt muligt og vi tog begge billeder af vores chat.

Jeg tror også jeg engang sendte et mege uskyldigt billede i bikini til en dreng på snap sidste år og drengen har sikkert glemt det.

jeg er bare hunderæd og angst for at mine forældre eller andre opdager noget af det og bliver sure og skuffede igen.

jeg ved ikke havd jeg skal gøre, hjælp mig

er det normalt ?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg vil bestemt ikke mene det du er dum, dog vil jeg give dig ret i at du har tage nogle dårlige beslutninger omkring nogle bestemte ting.

1. Du skriver, at du har fortalt nogle drenge, at du har fået mens, og at du er bange for at de siger det videre. Men det ville jeg ikke mene at du behøver at være, for mens er en helt normal ting og en ting som alle piger vil opleve, og drenge vil finde ud af det på et tidspunkt. Mit bedste råd er at være selvsikker omkring det, det er ikke et tabu, og du skal lave med det i en del år, så gør det til noget sjovt.

2. Du skriver noget om onani og nogle billeder, det var en ikke så klog beslutning, men sket er sket og der er ikke noget at gære ved det, hvis ikke du har fortalt dine forældre om billederne, så vil jeg anbefale dig at gøre det, for hvis uheldet skulle være ud og drenge skulle sende billederne videre, så kan du få hjælp af dine forældre til at takle det.

3. Bikinibilledet ville jeg ikke være bekymret for, ved mindre at der er været noget indover som kunne opfattes på en seksuel måde, hvis ikke at det kan tolkes på den måde, så ville jeg ikke tænke så meget over det.

Igen så ville jeg anbefale dig at snakke med dine forældre om tingene, for som tidligere nævnt så kan de hjælpe dig hvis der skulle ske noget.

  • 🐸, Pige, 17 år

Hej pige,

Jeg er i dag 19 år, men har oplevet meget lignende det, du har.
Jeg har også i lang tid været rigtig bekymret for, at mine forældre skulle finde ud af det. Det er aldrig sket, heldigvis. Det tror jeg heller ikke, at der gør med dig. Og hvis det skulle ske, at dine forældre bliver sure og skuffede, så husk på, at de er dine forældre. De vil altid elske dig og komme over det 🙂

Det bedste du kan gøre er at lære af dine fejl – det lyder det som om, at du har gjort 🙂 Som det andet, kan du prøve ikke at tænke over det. Jeg ved godt, at det er rigtigt svært, men en dag vil du naturligt tænke mindre og mindre over: det har jeg hvert fald gjort.
I dag tænker jeg sjældent over de dumme ting, som jeg har gjort. Jeg er heller ikke længere bange for, hvad der kan ske med de ting, som jeg har sendt/lagt ud på nettet. Det er helt naturligt at gøre nogle dumme ting, når man er teenager.

Sender dig gode tanker! 🙂

  • D, Pige, 16 år

jeg synes at du skal tage det stille og rolig jeg tror ikke at dine forældre finder ud af det og jeg synes du er sej.

  • pige 12 år, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat