Brev

Er jeg dum?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg vil bestemt ikke mene det du er dum, dog vil jeg give dig ret i at du har tage nogle dårlige beslutninger omkring nogle bestemte ting.

1. Du skriver, at du har fortalt nogle drenge, at du har fået mens, og at du er bange for at de siger det videre. Men det ville jeg ikke mene at du behøver at være, for mens er en helt normal ting og en ting som alle piger vil opleve, og drenge vil finde ud af det på et tidspunkt. Mit bedste råd er at være selvsikker omkring det, det er ikke et tabu, og du skal lave med det i en del år, så gør det til noget sjovt.

2. Du skriver noget om onani og nogle billeder, det var en ikke så klog beslutning, men sket er sket og der er ikke noget at gære ved det, hvis ikke du har fortalt dine forældre om billederne, så vil jeg anbefale dig at gøre det, for hvis uheldet skulle være ud og drenge skulle sende billederne videre, så kan du få hjælp af dine forældre til at takle det.

3. Bikinibilledet ville jeg ikke være bekymret for, ved mindre at der er været noget indover som kunne opfattes på en seksuel måde, hvis ikke at det kan tolkes på den måde, så ville jeg ikke tænke så meget over det.

Igen så ville jeg anbefale dig at snakke med dine forældre om tingene, for som tidligere nævnt så kan de hjælpe dig hvis der skulle ske noget.

  • 🐸, Pige, 17 år

Hej pige,

Jeg er i dag 19 år, men har oplevet meget lignende det, du har.
Jeg har også i lang tid været rigtig bekymret for, at mine forældre skulle finde ud af det. Det er aldrig sket, heldigvis. Det tror jeg heller ikke, at der gør med dig. Og hvis det skulle ske, at dine forældre bliver sure og skuffede, så husk på, at de er dine forældre. De vil altid elske dig og komme over det 🙂

Det bedste du kan gøre er at lære af dine fejl – det lyder det som om, at du har gjort 🙂 Som det andet, kan du prøve ikke at tænke over det. Jeg ved godt, at det er rigtigt svært, men en dag vil du naturligt tænke mindre og mindre over: det har jeg hvert fald gjort.
I dag tænker jeg sjældent over de dumme ting, som jeg har gjort. Jeg er heller ikke længere bange for, hvad der kan ske med de ting, som jeg har sendt/lagt ud på nettet. Det er helt naturligt at gøre nogle dumme ting, når man er teenager.

Sender dig gode tanker! 🙂

  • D, Pige, 16 år

jeg synes at du skal tage det stille og rolig jeg tror ikke at dine forældre finder ud af det og jeg synes du er sej.

  • pige 12 år, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat