Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er bange for at min far og hans nye kæreste har sex

hej jeg jeg er en pige på 11

Min far har lige fået en ny kæreste og hun er heldigvis sød.

Men om natten er jeg bange for at gå ind for at hente vand eller at gå på toilet fordi at jeg er bange for om det har sex.

Jeg er også bange for at stå op før dem.

Jeg er også bare bange for at se dem kysse fordi at jeg åbenbart stadig håber at de ikke er det.

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 11, jeg synes du skal være glad på din fars vegne. håber du får snakket med ham!

  • Anonym, Pige, 14 år

Kære pige på 11

Jeg synes du skal få sagt det til din far, selvom det er et mærkeligt og akavet emne…husk på, at det er HELT normalt at have sex (OGSÅ for voksne) og at det bare vil gøre din far glad!

Held og Lykke!

De bedste hilsner fra mig😇❤️

  • Pige 12 år, Pige, 12 år

Som en skriver er du nok nødt til at lære at være glad på din far vegne. Han har mødt kærligheden og det er dejligt for ham og det smitter nok også af på dig hvis han er glad. Ved godt det kan være svært at aceptere, men som en anden også skriver så er det fuldstændig normalt både for unge og for voksne at ha sex. Jeg havde også selv svært ved at acceptere da min storesøster fik en kæreste og begyndte at ha sex så det ku høres. Jeg ville simpelthen ikke ha at jeg ku høre støn og skrig fra hende for det var jo MIN storesøster. Men man blir jo mere moden og lærer at acceptere at det er bare er dejligt for mennesker at ha sex. Så prøv om du ikke kan acceptere det – synes ikke du behøver at tale med din far om det. Knus!

  • Petra, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat