Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er bange..

Hej allesammen,

Har allerede fået et godt svar fra en voksen

men ville høre hvad i tænkte.

Så jeg er meget bange her får tiden.

Mest får hvis nogen ikke svarer mig hurtigt om de så er kommet til skade osv.

Nogen der har prøvet det samme?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Jeg forstår det godt. Men prøv at tænk på, at du for eksempel heller ikke ville svare, hvis du var i bad, lavede mad eller noget andet. Og vi bor desuden også i Danmark, så vi passer rigtig godt på hinanden, især når der er Corona.
Hvis du føler dig urolig, så prøv at abstrahere fra det. Lyt til noget musik eller lav noget andet, mens du venter på, at de svarer.
Og så kommer det måske lidt af at se nogle film, hvor det samme sker? Det kan jeg i hvert fald selv genkende. Hvis man ser noget om et trafik-uheld, tænker man over det næste gang, man er ude og køre.
Så i stedet kan du se noget med humor eller lignende om aftenen?
Jeg plejer at se ting som Jessi, legende let eller Alexa og Katie (Jessi er i hvert fald på disney+ og de andre på netflix)

Håber det hjalp

  • Soul, Pige, 13 år

Hej soul, mange tak for hjælpen! Dine forslag er meget gode. <3

  • Pigen der skrev brevet, Pige, 13 år

Jeg forstår godt din føelse. Jeg er selv i et langdistanceforhold, med en meget travl kæreste og tro mig, der er mangeee gange hvor jeg har troet noget alvorligt var sket, fordi jeg ikke har hørt fra ham i flere timer. Jeg har lært igen og igen at jeg bare alt for hurtigt tænker på hvad der kunne have sket med ham. Jeg fandt selv ud af at det er fordi jeg har for meget tid til at lade de tanker slippe løs og at jeg skal finde noget at tage mig af. Så ham og andre jeg var bange for skete noget, ikke er mit eneste fokus i livet.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat