Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Eksamen

Skal til dansk mundtlig eksamen.

Er sygt nervøs, for jeg går i stå.

Nogle gode råd?

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Jeg ved udemærket godt, hvad du snakker om. Det kan være så nervepirrende at skulle til en eksamen. Det er jeg sikker på, at dee fleste vil skrive under på.
Jeg ved ikke om du har delt det med dine forældre? Hvis ikke du har det, så vil jeg helt klart råde dig til det. Det hjælper at snakke med andre om det. Og så vil jeg gerne sige en anden vigtig ting til dig: Man kan ikke gøre mere end sit bedste, og så er det godt NOK. Det skal du sige til dig selv. Og den karakter er ikke et spejlbilledee af DIG, men en BEDØMMELSE af din PRÆSTATION, som jeg ved du kan gennemføre. Og hvis du føler nervøsiteten tog over, og det koksede lidt, så skal du tilgive dig selv. Det lover jeg vi allesammen har prøvet før.
Held og lykke.
Venlig hilsen F

  • F, Pige, 16 år

Hejsa!
Jeg vil gerne tage del i samtalen om at være nervøs i forbindelse med eksamener.
Jeg har efterhånden selv været til cirka 6 mundtlige eksamener og har 3 inden for gangene kort tid.

Jeg har altid fået at vide af mine lærere, at man gerne må indrømme, at man er nervøs. Jeg sagde eksempelvis til min eksamen i dansk i 9. klasse, at jeg var nervøs og frygtede at glemme alt. Min lærer og censor beroligede mig, og sagde, at vi bare tog det stille og roligt.
En af mine lærere på gymnasiet har også foreslået mig, at have stikordskort med, hvis jeg frygter at gå i stå.

Men jeg har to ting, som er vigtige du husker på.
1: du skal tro på dig selv – som de synger i en gammel MGP sang.
2: du skal ikke lade karakteren definere, hvem du er. Jeg har selv altid gået rigtig meget op i karakterer, men jeg bliver snart student og fortryder lidt, at jeg har presset mig selv så hårdt, at jeg i perioder har været stresset.

Men alt i alt, så vil jeg gerne ønske dig held og lykke. Jeg ved, at du kan klare den. Og du skal bare være stolt, uanset hvordan det går, for du yder dit bedste!

  • Pige, Pige, 18 år

Hej jeg forstår godt alt dit nevøsitet og du siger at du er bange for at gå i stå men jeg er sikker på at din lære rigtig gerne vil hjælpe dig og du skal slet ikke værr nevøs og vis du bliver dårlig så kan du sagens kjomme op til prøven igen så du skal slet ikke være nevøs

  • maja, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat