Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blive bedre til at række hånden op

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Jeg er ked af at høre at du føler sådan!
At karakterene stresser er normalt.

Jeg ville alligevel råde dig til at snakke med en voksen om det.

Håber det bedste!😊

  • 😊😊😊, Pige, 17 år

Hej
Har været i de samme spor som dig, så forstår godt hvordan du har det med at række hånden op!!

Næsten i hele min folkeskole tid, til skolehjemsamtaler fik jeg af vide. Jeg skulle række hånden op noget mere, Da jeg ikke gjorde det så tit, så sagde til mig selv ræk hånden op selvom det kan være forkert. Nogen perioder gik det bedre end andre!!
Så kom jeg op i 7. Klasse hvor jeg fik det samme af vide, til skolehjemsamtalen. Jeg skulle række hånden op noget mere, især 7-9. Klasse. Når man får karaktere.

Der tilføjede min dansk lærer og matematik lærer, det var lige meget om jeg var usikker på svaret. Så skulle jeg bare række hånden op, udover det sagde de også. Bare ved at række hånden op, uden at blive taget kan hjælpe på karaktererne. For selvom man ikke bliver taget, indikerer det bare at man følger med i undervisningen. Også når man bliver taget , og det forkert.

Nu nævner du godt nok også, at karakterne stresser dig – Synes du skal tage fat i din klasse lærer eller en lærer du er “tæt” med som forstår dig. At karaktererne stresser dig vildt meget, og det hjælper heller ikke at du ikke får række hånden op så meget – Så tænker jeg nok i skal finde ud af noget, eventuel også snakke med dine forældre. Eller snakke med dem først, så i kan få lavet et møde med din klasse lærer. Så i kan få snakket ud om det, og kan finde en ca løsning på problemet.

Håber det hjalp noget, og du finder ud af noget – held og lykke
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Hej
Jeg forstår dig fuldt ud. Jeg havde det også svært i starten da jeg flyttede skole.
Jeg tænker, at læreren kan lave lidt sjov med de her drenge (eller piger) der er lidt rappe i kæften. Undskyld min formulering hehe. Men dem, der kan kommentere lidt på dem osv. og det giver bare en en knude i maven.
Men en lærer er ikke så dum, som man tror. Jeg kan mærke min lærers blik glide hen over mig, men han udpeger mig ikke i klassen, fordi han ved, at jeg er utryg ved det.
Så kunne det være en ide at snakke med din klasselærer om det?
Før anden nedlukning lavede vores lærer faktisk et system. De gav os et stykke papir, og så skulle vi skrive ned, hvor mange gange vi rakte hånden op i timen (det var så kun i dansk)
Der var også en præmie til den, der havde gjort det mest.
Men så var reglen minimum en gang per time. Måske du kunne lave dit eget system i den stil?
Men du skal huske, at du er meget bedre, end du tror. Og at du kun lærer mere, hvis du svarer forkert. Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt;)
– Soul

  • Soul, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat