Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil gerne spille klaver.

Hej BT.

Jeg vil gerne gå til klaver.

Jeg synes at spille en flot instrument

er meget interesant og sjovt.

Men problemet er at jeg er ikke så god

til at snakke med andre mennesker.

Jeg bliver nervøs og bange,

nå jeg møder andre folk.

Hvad skal/kan jeg gøre?

14 år
Svar fra andre

Børn

hejj! Prøv at finde en klaverlærer du føler dig tryg hos, eller måske en som du kender på forhånd. Ellers så tag en ven med første gang eller en af dine forældre 🙂 det er kun de første par gange hvor i lærer hinanden at kende at det måske er lidt akavet, men efter noget tid skal det nok blive sjovt

  • Anonym, 14 år

Jeg lærte at spille klaver med hjælp fra YouTube så det kan også være en mulighed for dig.💗

  • Le flemme bleu, 15 år

Hej med dig.

Jeg syntes det er ret sejt du vil gå til klaver. Det skal du bare lige vide. Jeg kan godt se det er midt svært når man ikke er så god til at snakke med andre folk (det er jeg selv ikke, jeg skriver ting ned når jeg komikere i stedet for at tale normalt) at gå til noget i min fritid har også altid været svært. For jeg kunne ikke lide at tale med andre folk.

Hvis du har dit eget klaver:
Jeg syntes det er mega sejt du prøver at få hjælp. Jeg ved der er en masse videoer på fx yourube med hvordan man kan lærer at spille klaver, og så findes der vidst også nogen forskellige apps. Jeg tænker du måske kunne prøve et online kursus hvor du kna lærere det, jeg har selv prøvet et online kursus det var så godt nok bare i japansk, men det er faktisk meget bedre end mange tror.

Hvis du ikke har eget klaver:
Jeg tænker du måske kunne give det er forsøg, det kan godt være du skal se om du kan få noget privatundervisning i klaver, altså hvor det kun er dig og din lærer. Så skal du kun fokusere på jer to og klaveret. Hvis det ikke er muligt med privatundervisning, så skulle du måske give det et forsøg at starte på et hold, fx en musikskole. Og så gører dine lærer opmærksom på du har det rigtig svært ved at snakke med andre, du kan også skrive en sedel på forhånd og give den til din klaver lærer når du ankommer. Såer de ligesom opmærksomme på at du har det svært ved at snakke med folk.

Jeg syntes du skal vide det er mega sejt at du tør skrive ind her, der er jo ret mange der ser din besked. Og det må kræve meget mod at skrive ind. Det skal du være stolt over du har gjort.

Håber du kan bruge mine råd, alt godt til dig i fremtiden.

Mange hilsner pige 14 år.

  • Pige 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat