Brev

Bange for læger sygehuse og alt det der

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære 12-årige pige.
Du er langt fra den eneste, jeg kender det fra mig selv.
Jeg kender godt til frygten for at skulle på sygehuset. Men hvis du på et tidspunkt kommer i den situation, skal du bare vide at de er der for at hjælpe dig, og ønsker dig kun alt det bedste.

Derudover skal du vide at læger og sygeplejersker har tavshedspligt, hvilket vil sige at de ikke må snakke om patienterne og deres udfordringer, medmindre man selv har givet tilladelse. Hvis de bryder reglen kan de blive straffet for det.
Så du skal altså ikke være bange for, at de fortæller det videre.
Så er det vigtigt at huske på at Danmark har nogen rigtig dygtige læger og sygeplejersker, så de skal nok gøre det bedste de kan for at hjælpe dig, hvis du skulle få brug for dem på et tidspunkt.

Håber det hjalp lidt.

  • J, Pige, 18 år

Hej<3
Ville bare sige same altså jeg kan heler ikke lide det men bare tænk på de gør det kun for at hjælpe dig eller chekke om du er sund og rask<3

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat