Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for hunde

Hej jeg er en pige på 11 år

jeg er bange for hunde

men jeg har det ikke særligt godt med at snakke med mine forældre og venner om det

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

så jeg skriver her på BørneTelefonen

og håber i kan hjælpe mig over min frygt for hunde.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11 år. Det må være rigtig træls at skulle gå med den frygt. Men jeg ved at det vil hjælpe dig at tale med dine forældre om det, eller en veninde. Hvis en af dine veninder ved det, vil hun jo nok hjælpe dig med din frygt, og prøve at vende det til en god ting. Hvis du absolut ikke vil snakke med nogen om det, så kan du skrive ned hvad der gør der bange for hunde. Er det fordi de gør eller viser tænder? Er det fordi de kan være så store og skræmmende, eller en helt tredje ting. Prøv at skriv det ned og gennemgå hvorfor du føler dig utryg ved en hund. Hvis ikke det hjælper, så kan du blive nød til at tale med en voksen.

  • Hjælperen, Pige, 13 år

Jeg har det på samme måde det er bare at sige det.

  • Anonym, 11 år

Hej
En af mine venner har også været bange for hunde, men jeg lærte hende stille og roligt, at age min hund og at hun ikke var farlig.
Måske kunne du også prøve det (måske med en hund der ikke gør og bidder) og så husk at (nogen) hunde bare gærne vil have opmærksomhed, og blive aget. Og at de kan føle at du er bange.

Venlig hilsen mig

  • Mig, Pige, 10 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat