Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bange for en film

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej kære dreng på 13 år,
Jeg har det meget på sammen måde med film. Jeg vil foreslå at du kigger på aldersgrænsen hvilket man kan se på Netflix. Nogle gange holder jeg mig til 13+ film, hvilke der er mange spændende af, og nogle gange ser jeg noget med 16+ hvis det er valgt udefra at der F.eks er sex med i den hvilket jeg ikke har noget i mod. Nogle gange hvis der er noget jeg vildt gerne vil se springer jeg de værste scener over, men jeg forstår at det nogle gange kan komme meget pludseligt. Jeg tænker at det er en god ide at undersøge eller læse lidt om filmen eller serien på forhånd, så du har en ide om hvad du kan forvente.

Angående det med at du nu er begyndt at blive bange er en helt forståelig reaktion, men det er vigtigt at vide at det du så bare var fiktion spillet af skuespillere med effekter for at få det til at se uhyggeligt ud. Det kan være en god ide at tage en dyb indånding og lige tælle til ti for at få nervesystemet til at falde til ro. Hvis der er en skolepsykolog på din skole eller en lære du føler dig tryg ved, vil jeg foreslå at tage en snak med dem om det.

Hilsen en pige der forstår dig❤️

  • H, Pige, 15 år

Hej, jeg har selv mørkeræd, så jeg sover altid med en natlampe. Det hjælper virkelig, så jeg synes at det ville være en god start til ikke at være bange for mørket!! Du skal bare tænke på noget der gør dig glad, hvis der er noget du synes er uhyggeligt..

  • SV🦢, Pige, 10 år

Hey!
Får det tit sådan lige efter film😜
Du er ik den eneste😀

  • 🙂, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat