Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at sove.

Jeg er bange for

når min klasse skal x

jeg kan nemlig ikke lide

at sove ude.

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej!

Det er helt normalt, at man kan have det svært ved at sove ude.

Jeg vil foreslå dig, at du måske fortæller dine klassekammerater/veninder i klassen, hvordan du har det. Jeg tror, at det vil berolige din nervøsitet mere hvis du ikke står med det helt alene.

Måske skal du finde nogle metoder som kan hjælpe dig til at overvinde din hjemve. Dette kan f.eks. være, at holde en ven i hånden, høre noget musik du godt kan lide, gå en tur eller lignende.

Det er en god ide hvis du er mere åben omkring hvordan du har det. Det er ikke pinligt, at du har det som du har det, så det er ikke noget du behøver at skjule.

Kærlig Hilsen os;)

  • Os:), Pige, 17 år

Halløj,

Først og fremmest vil jeg sige, at det er virkelig normalt ikke at kunne lide at sove ude. Jeg havde det selv på præcis sammen måde, da jeg var på din alder.

Hvis du ikke allerede har gjort det, ville det være en god ide at snakke med dine forældre om det, så de ved hvordan du har det. Så ved de også hvorfor du reagerer som du gør, når der f.eks. opstår en situation, hvor du ikke kan sove hjemme.

Du kan prøve at snakke med dine veninder om det, og så kan i måske lave en sleepover, hjemme hos dig. Når du føler dig tryk ved at sove sammen med hende, kan i måske prøve at sove hjemme hos hende i stedet. Jeg er sikker på, at veninden så ville forstå, hvis det bliver for meget.

Husk på, at du aldrig er alene. Du er lang fra den eneste i verden, der synes det er svært. Jeg plejede selv at tage en ting med hjemmefra f.eks. et tæppe, som jeg holdte virkelig meget af. Da jeg så blev lidt nervøs eller utilpas hjemme hos min veninde, tog jeg tæppet frem. Det gav mig en form for styrke og mod til, at jeg sagtens kunne klare mig igennem sleepoveren.

  • Den erfarne sleepover-frygter, Pige, 18 år

Hej med dig

Det er en tankegang vi selv kender til og kan sagtens forstå, hvorfor det kan være svært. Noget der hjalp os, var at finde ud af hvilke tanker der opstod ved at sove ude, altså hvad er det præcis du ikke kan lide ved det. Derfra kan du måske tale med en familiemedlem om, hvordan du kan prøve at ændre disse tanker til noget rart og starte ud med små skridt.

  • Tre piger, 17-19 år, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat