Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for at præsentere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa!

Desværre er præsentationsangst meget normalt, og jeg er sikker på at du kender flere på samme måde men som ikke tør at sige noget, så sejt at du tør at stille dig frem.

Jeg har selv døjet med det en smule, specielt i engelsk, men det er vigtigt at du lære at styre det til bl.a. afgangseksamenerne. Jeg har to tips.

1. lær dit stof, det der gør folk utrolig bekymret er typisk fordi de ikke har deres stof i orden. Hvis du ved hvad du vil sige bliver det meget nemmere

2. Hav et fokus punkt, mange kan ikke lide at få øjenkontakt med hverken elever eller lærer så kig evt, på en ting tvær over for dig, find evt flere punkter, så du ikke kun stirre på et sted.

Der findes også flere så find ud af hvad der passer bedst til dig :3

Mvh
Keglen

  • Keglen, Pige, 16 år

Hej med dig ❤️
Jeg kan godt forstå dig, sådan har jeg det i min nye klasse. Jeg bliver meget nervøs og stresset (fordi vi havde en engelsk fremlæggelse) Og det var bare mega hårdt! Jeg snakkede med min engelsk lærer om det, Han sagde at jeg måske kunne fremlægge foran en lille gruppe og ham ude på gangen, Måske var det et forslag?
Held og Lykke 🥰
Hilsen Pigen på 12 🥰❤️

  • Pigen på 12 🥰❤️, Pige, 12 år

Hej

Jeg ville så gerne hjælpe dig

Jeg ville skrive en lille liste som du kan kikke på og finde ud af havd du vil.

1 snak med en voksen eller ven som kan hjælpe
2. Lav en liste med de ting du bange for med deg du der er nemt i bunden og op til det til mål er. Dette er viktigt da hvis du tager din frygt først kan du fejle og det gør nok så du tror mindre på dig selv.
3 belønning. Giv dig lov til noget som du syntes er hyggeligt når du har gennemført et punkt og giv større belønliger som det bliver sværer.
4.start fra punkt et. Du skal du starte start me ddit nemmeste punkt og gå op efter der fra.

Held og lykke
(meget af dette har jeg lært gennem et hefte om angst)
Jeg håber virkelig det kan hjælpe

Håber du kan bruge dette.
Held og lykke

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat