Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange For at miste bedste veninde til en anden.

Hej jeg er en 13 årig pige.

Jeg er bange for at miste

min bedste veninde til en anden.

Jeg har snakket med hende,

hun sagde at intet ville ændre sig,

men alt er bare blivet ændret.

Og nu er jeg endnu mere bange

for at miste hende.

Hvad kan jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej fremmede
Jeg syntes helt ærligt du skal lade være med at gå, og bekymre dig, det kan meget nemt gøre det være.
Hvis du er bange for at miste hende, så prøv at bruge mere tid sammen med hende, det kan måske få jer til at blive tætte igen.
Samtidig skal du huske at det er sundere at have flere venner/ veninder, end kun at have en bedste ven/ veninde.
Jeg har selv oplevet det, og jeg har fået mange nye venner/ veninder.
Håber du kan bruge svaret!

  • Kokosnødsskiltet, Pige, 18 år

Hey.
Det lyder til at være rigtig svært at være i den situation som du er i.
Selvom du måske ikke tror det, så lover jeg at tingene bliver bedre. Jeg har selv været i præcis samme situation som du er i nu, og det er bestemt ikke rart at føle, at man er ved at miste sin gode veninde til en anden.
Jeg tror du skal minde dig selv om, at i er gode veninder af en grund, og at hun elsker dig højt. Jeg tror heller ikke hun ønsker at miste dig.
Prøv at sæt dig i hendes sted. Hvis du var ved at få en ny god veninde – ville du så forlade din nuværende veninde?
Prøv at tænk på det som at din veninde er ved at udvide sin vennekreds, men det betyder ikke at der ikke længere er plads til dig! Du kan jo prøve at snakke sammen med hende du føler er ved at “overtage” din veninde. Måske du synes om hende og i så alle tre kan være gode veninder?

  • J., Pige, 18 år

Hey pige på 13. Det lyder som en rigtig svær situation som jeg faktisk selv stod i for nogle uger siden. For at være helt ærlig syntes jeg ikke du skal bekymre dig alt for meget for hvis du bekymre dig og nærmest låser hende fast kan hun føle sig klemt og føle at du er lidt for overbeskyttende. Men nu kommer det så også helt fra hjertet jeg har selv stået der og været den som holdt min veninde fast i noget fordi jeg følte at jeg mistede hende. Jeg hadede det og jeg kan relatere dybt! Men stol på mig prøv at tage en snak med hende lige så stille sige ” Jeg ved godt du har sagt intet vil ændre sig men jeg har de her følelser og jeg ved ikke helt hvorfor måske er der faktisk ikke rigtig en grund men jeg holder bare så meget af dig og vil virkelig ikke miste dig” Måske kunne det løse nogle ting at snakke lidt HELT lige så stille
Venlig hilsen mig*

  • Tara, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat